Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytvoření obrazu disku..

Na vytvoření obrazu disku potřebuješ aplikaci s vlastním bootováním. Já např. používám dosovou verzi Ghostu, který se spouští z dosu a potřebuji tedy nabootovat do dosu (z DVD, flash, externí USB disk, nebo jiný operační systém). U zmiňovaného Acronis TrueImage (ale i jiných programů) zase můžeš (já bych spíše řekl musíš) vytvořit Recovery CD/DVD, které je bootovací a z něhož se tento program spouští.
Domnívám se, že je blbost (doslova pitomost) držet v operačním nainstalovaného bumbrdlíčka jménem Acronis (nebo i Ghost). Stačí si vytvořit botovací médium a z něj vytvářet zálohu a rovněž z něj obnovovat - a nainstalovaného programu se co nejrychleji a co nejúplněji zbavit.
Osobně mám vytvořené .iso obrazy několika bootovacích médií (Acronis, Ghost - no, tyhle mně stačí), tyto obrazy mám s náležitou podporou na DVD, nebo flash a odtud je spouštím. Vždycky si udělám zálohu na datový oddíl a odtud, podle své libosti a potřeby, je kopíruji kam třeba. To kopírování jinam ale beru spíš jako zálohu pro případ nouze (kdyby padl celý disk), raději pracuji s daty na datovém oddílu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny