Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s vypalováním DVD na nové mechanice.

Jako už po několikáté jsem zamontoval novou mechaniku (NEC ND-4551A) do počítače (nastavil jako Master, navíc i zapojil na konec kabelu, pričemž druhá mechanika Slave je uprostřed). WXP Profi si detekovaly nový HW, dokonce upozornily, že to bude fungovat až po restartu.
Zkusil jsem z ní něco zkopírovat z DVD na pevný disk - bez problémů. Pak jsem zkusil vypálit DVD video a Nero napsalo, že zahájilo vypalování a cca 10s se nic nedělo. Pak se na chvíli rožla kontrolka na DVD a to bylo vše. Nero hrálo mrtvého brouka, stav mechaniky: nečinná a při pokusu o uzavření nebo vypnutí aplikace - aplikace neodpovídá a nejde ukončit (prostě to nic neudělá). Dvířka na DVD jdou otvírat.

Zkusil jsem nainstalovat novější verzi Nera (6.0.3.0 nebo tak...), beze změny. Trochu mě překvapilo, že ve správci zařízení u řadičů IDE se nevypisoval stav DMA u jednotlivých zařízení...

Tak jsem ji zas vymontoval, strčil do svého počítače (jediný rozdíl byl že tady jsem ji měl jako Slave s HDD, tam byla jako Master s DVD čtecí mechanikou), WXP detekovaly nový HW, zkusil jsem vypálit totéž, naprosto bez problémů a ve správci zařízení u ní píše režim DMA2.

Už jste to někdy viděli? Třeba mně nasměrujete... Já bych tipoval na špatné ovladače IDE? Není to můj PC a nebylo moc času tam laborovat, předtím tam byla CD-R/RW vypalovačka a ta fungovala bez problémů.

Předmět Autor Datum
Ano, je to možné, že je nějaká zrada v ovladačích, jak říkáš. Taky bych ještě pro jistotu zkusil jin…
host 05.05.2006 12:21
host
kabel 80 žil, na tom kabelu předtím jely dvě mechaniky OK, autodetekce mě nenapadla ale na 90% tam b…
JoDiK 05.05.2006 12:34
JoDiK
Neexistuje pro tu základní desku (jaká to vlastně je?) novější bios? Sice to možná nepomůže, ale náh…
host 05.05.2006 12:40
host
Preinstaloval bych ovladace zakladni desky. Co bios, tam by to melo taky vypsat rezim ? poslední
RedMaX 05.05.2006 12:55
RedMaX

Ano, je to možné, že je nějaká zrada v ovladačích, jak říkáš. Taky bych ještě pro jistotu zkusil jiný IDE kabel - je tam 40 nebo 80 žilový? A nic nezkazíš taky tím, že mrkneš do biosu - je tam autodetekce pro IDE? A co další nastavení...?

Nero 6.0.3.0 není zrovna nejnovější, doporučoval bych vyšší verzi. Doma máš jakou verzi?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru