Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Firmware do Alba

Album pracuje s fotografiemi ve formátu JPG (klasickém, nikoliv progresivním). Pozor, tento formát má historicky mnoho standardů, a ne všechny jsou kompatibilní. Pokud vám album na místo snímku zobrazí otazník, jedná se o datově nekompatibilní formát fotografie, nebo byla data v tomto souboru poškozena.

V albu se nedoporučuje používat snímky s datovou velikostí podstatně větší než cca 1MB. Zpracování výrazně větších snímků může být pomalé, nebo je bude album ignorovat.


Pokud album namísto snímku zobrazuje otazník, je tento snímek buď poškozený, nebo používá nestandardní JPG formát (např. progresivní JPG). Takový snímek nelze zobrazit, ale lze jej vymazat.

Někdy se také symbol otazníku může zobrazit nečekaně po odpojení kabelu nebo externí paměti během přenosu snímků. V takovém případě stačí album vypnout a znovu zapnout.

to jsou vjeci. :-D progresivku náhodou nemáš? v prohlížeči se zobrazí nejprve rozmazaně, ale hned celý a zaostřuje se. "V albu se nedoporučuje používat snímky s datovou velikostí podstatně větší než cca 1MB" nebudu ani komentovat. o exif náhledu to neslyšelo ani náhodou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny