Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpojená CD mechanika = nefunkční PC

Ahoj,

prosím o radu, přítel chtěl zapojit do našeho starého PC vypalovačku, chyba byla, že PC viděl asi jen z rychlíku :) tudíž je pro něho tabu. No, nicméně...odpojil CD mechaniku a připojil přesně tak vypalovačku - nefungovala, tak ji odpojila CD mechaniku zase vrátil, jenže... když zapnu pc nenaskočí mi windows, pouze černá plocha, nevím přesně momentálně, co to píše, ale něco na způsob DISKETTE A atd... Řekla jsem si, že zkusím tedy přeinstalovat windows, vložila jsem CD, ale po chvilce mi to napsalo, že DISK D (myslím, že to bylo D) neexistuje (nelze najít), takže to tu CD mechaniku nejspíš nepobírá - zapojené je to správně. Není potřeba nějaký program? Nevíte někdo co s tím? Moc děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Windows ide zapnúť aj inak. Pre podobné prípady ako je tvoj, je určený "Nudzový režim" . Zapni PC a…
Joseph 12.07.2011 12:29
Joseph
V první řadě se podívej, jestli BIOS vidí disk. Podle tvého, zcela nedostatečného, popisu soudím, že…
Pytlík 12.07.2011 12:33
Pytlík
Ano, vše je připojeno pomocí širokých kabelů. Omlouvám se za nedostatečný popis, ale i pro mě je to…
klara k 12.07.2011 13:05
klara k
Odpoj CD a nech jenom hard disk. Mělo by to normálně najet do windows. Pokud ne, tak je ten širokej… poslední
jirka44 12.07.2011 13:54
jirka44

Windows ide zapnúť aj inak. Pre podobné prípady ako je tvoj, je určený "Nudzový režim" .

Zapni PC a ako skončia POST testy, sú to tie všelijaké výpisy ... stláčaj, klávesu F8. Až Win nabehne, odober CD mechaniku zo správcu zariadení a restartuj.

V první řadě se podívej, jestli BIOS vidí disk. Podle tvého, zcela nedostatečného, popisu soudím, že mechaniky (disk i CD) jsou připojeny přes IDE rozhraní, tedy pomocí takových širokých kabelů a dva na jeden kabel. U těchto kabelů musí být na jednom kabelu jedno zařízení propojkou nastaveno jako Master (zpravidla disk) a je-li druhé zařízení na kabelu, tak musí být nastaveno jako Slave (rozložení propojek najdeš na mechanice - co výrobce, to jiné propojky). U disků WD navíc přistupuje to, že jinak má propojky, je-li zařízení osamoceno na kabelu a jinak, když je Master (nebo Slave) s jiným zařízením.
Tohle všechno zkontroluj (a také zasunutí kabelů v konektorech).

Ano, vše je připojeno pomocí širokých kabelů. Omlouvám se za nedostatečný popis, ale i pro mě je to trochu španělská vesnice, vím jen, že je to staré HP, kupovala jsem ho někde před 8 lety, mám tam Intel Pentium IV tuším.... Děkuju, doma se na to podívám a zkontroluji.

Odpoj CD a nech jenom hard disk. Mělo by to normálně najet do windows. Pokud ne, tak je ten širokej kabel blbě zasazenej do desky. Teprve potom laboruj s CD mechanikama. Pokud je CD mechanika na stejném klabelu jako hard disk, musí být jumper na mechanice v poloze Slave.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru