Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako by ste v Delphi graficky znazornili prepojenia medzi uzlami?

MM..

Sorry ze sa do toho montujem ale uzly si predsa musis nejako rozdelit sam na plochu podla toho kolko ich je a co vyjadruju, napr. do n-uholnika alebo do riadkov/stlpcov po X uzloch (suradnice si vyratas, geometria zakl. skoly).

P.S. ak ide o to zobrazit uzly tak aby sa cesty nepretinali apod., tak to by bol potom predsa zmysel toho programu (to je to co mas vyriesit - suradnice uzlov), o takych veciach je cela matematicka disciplina (teoria grafov, a podobne somariny).
To s tym rozdelenim uzlov do riadkov/stlpcov napadlo i mna a pre moje ucely to bude dostacujuce. Zaujimal ma nozor ostatnych ako by to riesili (mal som uviest viacej udajov).
Ide len o zobrazenie tej struktury aby sa nestalo ze nejaky bod je izolovany (vizualna kontrola) pripadne usek cez ktory prechadza viacero ciest by sa mohol zobrazit hrubsou ciarou.
Jan Fiala
Canvas.LineTo ma sice jen 2 souradnice, ale protoze se jmenuje v prekladu "UseckaDo", znamena to, ze se kresli od posledni pozice.
Pokud bys v tom helpu kliknul na odkaz nahore "See also", uvidel bys metodu MoveTo, ktera ti nastavi prvni pozici. Pak budes pouze kreslit trasu pomoci LineTo.
Tak to som nevedel, dakujem.
Matica popisuje ako sa dostanem z uzla A do uzla X pretoze uzol A nemusi byt spojeny s uzlom X priamo ale musim ist cez dalsie uzly. Pouziva sa tam jeden algoritmus z teorie grafov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny