Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Špatné ovladače na Linux Mint

Ahojky :-) Asi čtrnáct dní mám Linux Mint 10-verze sice česká, ale téměř vše je tu anglicky (Před tím jsem měla Ubuntu, jsem blbka, že jsem přešla :-D no nevadí) a ač jsem na Ubuntu neměla žádný problém s ovladači (ani na XP a Win7 s tim nebyl problém..), tady se mi seká zvuk, obraz a věčně nefunguje Youtube. Na filmy téměř není možný se dívat, protože se mi to každých pár minut sekne, přeskakuje to a zdeformuje se mi zvuk, restart nepomáhá a přijde mi, že je to čím dál horší :-D (Před těmi 14ti dny mi šel aspoň ten pitomej Youtube, teď nejde pro jistotu už vůbec) No a jelikož je tu veškeré nastavení v angličtině, kterou absolutně neovládám (kterej inteligent dělal ten překlad?.. Okey, dělají to dobrovolníci, ale Mint je dost rozšířenej, tak bych nějakou větší podporu očekávala) a takové věci jsou pro mě nové (s ovladačema jsem fakt nikdy nepracovala, a už vubec ne na "cizím" OS a navíc v angličtině), vůbec nevím, co s tím :-D ..Prostě holka u kompjútra, co jiného říct...:-D Takže jakoukoliv radu, nebo postup, jestli je problém s ovladači, nebo zda-li pomůže přeinstalovat OS, uvítám :-) Děkuju moc za přečtení a za případné rady a doufám, že jsem vše popsala správně :-)

Předmět Autor Datum
nainstaluj proprietarni ovladace ke grafice. zmackni menu a do hledani napis drivers, pripadne pokud…
Niko Bellic 14.07.2011 23:24
Niko Bellic
Tohle už jsem zkoušela, Našly se mi jen "Additional Drivers", což je prázdné okno, kde je jediná fun…
Marusia 15.07.2011 12:09
Marusia
V linuxu se nejak tak pocita s tim, ze anglicky umis aspon zaklady, krome tech nejvetsich distribuci…
Redmarx N 15.07.2011 07:39
Redmarx N
Tak samozřejmě, ale Mint je derivát Ubuntu a navíc je to jedna z nejpoužívanějších distribucí. 100%… poslední
Marusia 15.07.2011 12:21
Marusia

Tohle už jsem zkoušela, Našly se mi jen "Additional Drivers", což je prázdné okno, kde je jediná funkční možnost kliknout na nápovědu, která nefunguje. Jinak o fórech o Linuxu samozřejmě vím, ale 1) s Pc Poradnou mám lepší zkušenosti a 2) s Mintem, navíc když jsem baba, mě tak malinko posílají do prdelky :) Samožřejmě děkuji za odpověď.

V linuxu se nejak tak pocita s tim, ze anglicky umis aspon zaklady, krome tech nejvetsich distribuci majicich velke mnozstvi uzivatelu v CR, kde se najde i dost dobrovolniku na preklad, nemuzes nikde jinde temer 100% CZ ocekavat.
Urcite ani v linux Mint neni problem zprovoznit cokoli, nicmene je to dost casto o neklikaci konfiguraci a proto bych ti nejlepe vzhledem k tomu, ze sama pises "vubec nevim, co s tim" doporucil navrat k Ubuntu ci nejakemu ubuntimu klonu. (P.S. S linux Mint jsem mel take podobne obtize a protoze jsem nemel naladu ani cas si s tim hrat, vyresil jsem obdobny problem take preinstalaci na v mem pripade Xubuntu.)

Tak samozřejmě, ale Mint je derivát Ubuntu a navíc je to jedna z nejpoužívanějších distribucí. 100% překlad neočekávám, ale tady vážně téměř nic v češtině není, ani základní věci. Nikomu to nemám za zlé, dělají to češi ve svém volném čase... Nicméně o tomto mohli napsat do recenzí na Mint. :-)

Pomocí terminálu řešit tyhle věci nemám problém (klikací cestu tady ani neočekávám, v systému dělaném pro lamky tu složitější nastavení ani jinou cestou nejdou), ale zřejmě se fakt k Ubuntu (tentokrát spíš Kubuntu..) vrátím, bylo mi pohodlnější... Díky moc za odpověď :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru