Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sloučím AVI. soubory v Total Comanderu, ale výsledný soubor nemá příponu AVI. , co mám špatně nastav

Dobrý den. Jak jsem již nadepsal, snažím se sloučit dva AVI. soubory přes Total Commander, což se mi i ve výsledku povede, sloučené video lze i přehrát v PC, nicméně po sloučení je soubor na ploše veden jako bílý list a ve vlastnostech je Typ souboru - Soubor a já bych chtěl, aby tam bylo Typ souboru - Videosoubor AVI. Zřejmě to neumím správně v Total Comanderu nastavit. Poradil by mi někdo prosím, kde přesně mám upravit nastavení, než spustím sloučení.Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zlučuješ dva avi súbory v Total Commanderi? To zíráám! ::) Aký plugin si na to spájanie videa použil…
pme 18.07.2011 20:38
pme
Obávám se, že žádný plugin... jen binární spojení souborů...
host 18.07.2011 20:53
host
Veď práve !!! Myslel som, že má stiahnuté nejaké časti napr: video1.avi.001, video1.avi.002 - proste…
pme 18.07.2011 20:59
pme
Jo tak pardon, opět jsem se předvedl, jaká jsem kapacita, ty soubory mi Total Commander sice sloučil…
Tuky 18.07.2011 21:56
Tuky
Avi soubory se odjakživa spojují ve VirtualDubu. Nezkoušel jsem, jestli to umí i AVIDemux, možná že…
mia 18.07.2011 23:10
mia
Presne tak, nechapem preco chce niekto strihat video v suborovom manazeri, navyse ked to nevie (ani… nový
Dreamer 19.07.2011 22:39
Dreamer
záleží, po pročtené (pme) diskuzi, jak je to rozdělené. dá se rozdělit binárně http://pc.poradna.ne… nový
kmochna 19.07.2011 09:18
kmochna
Děkuji p. kmochna za odpověď, rád bych se ještě dodatečně dotázal, zda konkrétně za použítí programu… nový
Tuky 21.07.2011 21:15
Tuky
Odpovím za kmochnu: konkrétně při použití jakýhokoliv videoeditoru, pokud se soubory spojují a uklád… nový
mia 21.07.2011 22:26
mia
OK děkuji za odpověď, jestli to tak je a kvalita se pouhým sločením nemění, tak paráda to mám radost… nový
Tuky 21.07.2011 23:38
Tuky
při použití jakýhokoliv videoeditoru, pokud se soubory spojují a ukládají bez rekomprese (direct str… poslední
Dreamer 24.07.2011 20:07
Dreamer

Jo tak pardon, opět jsem se předvedl, jaká jsem kapacita, ty soubory mi Total Commander sice sloučil a ukazuje mi to velikost sloučeného souboru o velikosti odpovídajcí součtu těm slučovaným souborům, jenže hraje to jen první část a dál nic./Media Player/ Takže to nefunguje a pardon, že jsem se to prezentoval předtim mylně jinak, už toho mám dneska plný zuby.

Presne tak, nechapem preco chce niekto strihat video v suborovom manazeri, navyse ked to nevie (ani uzivatel ani ten program).

Inak TV programy sa nahravaju tak, ze sa nastavi cas - zaciatok a koniec, mysli sa na to ze to zacne o 5 min. skor a skonci o 25 neskor a potom sa bud reklamy pretocia, alebo ak to ma zostat, tak sa vystrihnu, na rozne formaty su vhodne rozne programy, pretoze ziadny nepodporuje vsetky - ak sa to ma strihat bez rekompresie - inak to je nezmysel.

záleží, po pročtené (pme) diskuzi, jak je to rozdělené.

dá se rozdělit binárně http://pc.poradna.net/q/view/161848-spojeni-vice-v ob-avi-mpeg-souboru prostě si soubor představ jako proužek a nůžkama ho rozstříháš- bez spojení nebudou další části fungovat, každý soubor obsahuje hlavičku, co je zač. u tohoto rozdělení hlavička bude jen u prvního souboru.

dále může být soubor rozdělen na více avi kontejnerů. každý soubor obsahuje hlavičku- to se spojuje ve videoeditoru.

zastaralý avi kontejner se vyznačuje seznamem snímků, zvaný index- ten je na konci souboru, může být poškozen.

takže řešení bych viděl ve zjištění, jak to teda je:
stáhni si disk investigator dskinv.html a zkontroluj si, jestli jsou obsaženy hlavičky v souborech, pokud ne, spojuješ binárně, index poškozen, projedeš v avidemuxu.
jestli jsou hlavičky všude, avidemux, připojit soubory- uložit.

hlavičku avi poznáš jednoduše- řve na tebe, že je riff
[6502-disk-investigator-jpg]

Děkuji p. kmochna za odpověď, rád bych se ještě dodatečně dotázal, zda konkrétně za použítí programu Avidemux, pokud v něm pouze sloučím dva .avi soubory, dochází ke změně kvality oproti originálu ? Od oka těžko porovnat, když se podívám do vlastností souboru u originálu oproti videu po slučení, je rozdíl v položkách u orginálu rychlost dat 1020 kbps + přenosová rychlost 1404kbps a u sloučeného souboru se změnili na rychlost dat 1095 kbps a přenosová rychlost 1479, tyto položky se mírně zvýšili. Jen by mě, neboť nevím zajímalo, pokud slučujete video soubory, nic v nastavení neměníte ani o to nestojíte, pouze přidáte video soubory, uložíte a toť vše, zda se mění kvalita záznamu, anebo zůstává naprosto totožná s originálem ?

Odpovím za kmochnu: konkrétně při použití jakýhokoliv videoeditoru, pokud se soubory spojují a ukládají bez rekomprese (direct stream copy), nedochází k žádné změně kvality oproti originálu. Dle mého názoru jsou rozdíly způsobené tím, že se to bere jako průměrný datový tok.

při použití jakýhokoliv videoeditoru, pokud se soubory spojují a ukládají bez rekomprese (direct stream copy), nedochází k žádné změně kvality oproti originálu

Ano, lenze pozor na to ze videoeditorov ktore dokazu spajat/strihat bez rekompresie nie je vela, konkretne pre AVI odporucam ako uz bolo spomenute VirtualDub a pozor, strihat len na klucovych snimkoch, inak to nebude bez rekompresie alebo nebude strih na tom mieste kde sa vytvori.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru