Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak rozvest pripojeni k internetu na vice PC

Mám doma na PC internet přes WIFI a chtěl bych ho i na druhé PC co mám doma, ale aby to bylo na sobě nezávislé tj. abych si mohl zapnout jedno nebo druhé PC a jít na internet bez toho aby to první nebo druhé muselo být kvůli tomu zapnuté. Mám na střeše anténu a signál koaxen do počítače.

[mod]Zmena predmetu. Bylo: Wifi (rh)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Koax od antény je signálový a vede do PCI karty v počítači. Takže jestli to dobře chápu tak si mám p…
WIFI 08.05.2006 06:27
WIFI
NE! Ty máš dva problémy: 1. "Převod wifi na ethernet" - to teď dělá tvé PC s PCI WIFI kartou a nav…
touchwood 08.05.2006 09:37
touchwood
Anebo si muze poridit "normalni" jednoduchy routrik, u ktereho nemusi nic flashovat... Treba takovy…
Lipca 08.05.2006 09:47
Lipca
no, tohle (router s wifi klientem) moc "normální" není. Tato zařízení se objevují až v poslední době…
touchwood 08.05.2006 11:18
touchwood
WRT-311 obsahuje Realtek 8186 (architektura MIPS), jako OS je tam Linux a je to docela univerzální v… poslední
Tom 20.05.2006 14:50
Tom

Koax od antény je signálový a vede do PCI karty v počítači. Takže jestli to dobře chápu tak si mám pořídit router. To je taková krabička s malou anténkou? Místo ní dát kabel od mé venkovná antény a potom klasickým síťovým kabelem do každého počítače?

NE!

Ty máš dva problémy:

1. "Převod wifi na ethernet" - to teď dělá tvé PC s PCI WIFI kartou a navrhnul jsem ti využít Ovis WL5450
2. "Vytvoření routované LAN sítě" - na to potřebuješ router a navrhnul jsem ti použít Asus WL500

Obojí lze vyřešit jednou "krabičkou" - buď ten Ovislink nebo to zvládá i Asus WL500, nicméně v obou případech si MUSÍŠ obstarat upravený firmware, protože ani jedna z výše zmiňovaných krabiček to standardně neumí (Ovis neumí routovat a Asus zase neumí režim Wifi klient). Proto jsem ti navrhnul dvě varianty, jednu levnější, ale náročnější (musí se flashovat a složitěji konfigurovat) a druhou dražší, ale jednodušší (a i spolehlivější a s velkou přidanou hodnotou)

no, tohle (router s wifi klientem) moc "normální" není. Tato zařízení se objevují až v poslední době. Osobně jsem tenhle model ještě neviděl-netestoval, takže si ho neodvážím doporučit. Ale z webového interface to vypadá jako nějaký klon toho Asusu.

edit: tak není to Broadcom, ale Realtek chipset (CPU prakticky totožné, rozdíl je v ethernetech a wifi části)

WRT-311 obsahuje Realtek 8186 (architektura MIPS), jako OS je tam Linux a je to docela univerzální věcička. Máme jich v komunitní síti nejméně 20 a to jako klienty i jako routery.
V principu lze i upravovat firmware, ale výrobce se toho trochu obává a neposkytuje tomu podporu - zato na druhou stranu celkem pružně vyvýjí firmware sám, což je fajn.
Oproti ASUSu WL-500b/g/gx to např. nemá USB port a neumožňuje moc instalaci jiných distribucí Linuxu, ale web-rozhraní se mi u WRT-311 líbí víc.

Jinak nastavení domácí sítě se dá také zadat někomu, kdo to umí - sice to samozřejmě bude něco stát, ale je možné, že to pro nováčka bude levnější. Ten, kdo to už mnohokrát nastavoval, to bude mít rychle hotové - záleží pak na ceně času.

Tom

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru