Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herní monitor

Odezvu mají všechny dnešní monitory tak malou, že se nemá cenu na tento faktor zaměřovat.

Na co se zaměřit při výběru monitoru? Tak zhruba na toto:
- úhlopříčka, tj. jak velkej monitor si přeješ
- rozlišení - obvykle podle výkonu grafické karty, ale taky podle osobních preferencí. Na 22" monitor je vhodný rozlišení 1680x1050. Při větším rozlišení na stejnou, nebo menší úhlopříčku je pak písmo prťavý. Na 23" a vyšší už se volí FullHD, tedy 1920x1080. Tohle si musíš rozlousknout sám, pokud máš/plánuješ silnější grafárnu, ber něco většího, osobně bych bral 24".
- zobrazovací technologie - levný panely mají TN, trpí horším podáním barev a horší pozorovací úhly, ale je to levnější.
Lepší je IPS, nebo PVA, ale stojí víc peněz. Pokud neděláš s grafikou a fotkama, tak TN stačí (95% uživatelů nepozná rozdíl)
- připojení k PC - VGA konektor má každej monitor, ale lepší je DVI, případně HDMI. Na DVI trvej, pro vysoký rozlišení je to nutnost.
- matný, nebo lesklý displej. Lesklý má líbivější obraz a barvy, ale leskne se, odráží světla, což může vadit. Mně to vadí.
- nastavitelný stojan - někomu to je jedno, někdo ocení, když může monitor polohovat nahoru dolů, nebo otáčet. Vcelku dobrá věc, ale může to monitor prodražovat, je jednodušší udělat pevnou nohu, než polohovací mechanizmus.
- někomu může vadit i lesklý rámeček okolo, tedy leštěný plasty
- a ještě formát (4:3. 16:9, 16:10), souvisí s rozlišením. Dnes je většina monitorů širokoúhlá, takže 16:9, nebo 16:10. No většina uživatelů to neřeší, pokud neví, co přesně chtějí.


Konkrétní model ti nedoporučím, osobně bych vybíral něco od LG, nebo Samsungu.
Já mám LG 22" 1680x1050, stačí mi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny