Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s externym HDD (a data Sh 93/500 GB)

asi pred pol rokom som si spominany hdd zakupil na ucelom lahkeho skladovania a transpotu multimedialnych suborov (prevazne filmov) Casto cestujem, resp vyskytujem sa mimo trvaleho bydliska a toto sa mi zdalo byt vhodnym riesenim. Avsak, spominany HDD je zatial skorej zrojom problemov nez uzitku.

Za ten pol rok co ho mam sa mi uz asi treti krat stalo, ze disk bol odrazu (bez ziadnej ziavnej priciny) necitatelny, s tym ze si sam vyziadal format, po ktorom bol prakticky znova funkcny. problem je v tom, ze na danu kapacitu sa to stava az pricasto, resp som povodne ocakaval, ze to robit nebude vôbec, lebo ked zakazdym pridem o 500 GB suborov, prestane mat casom vyznam nieco nan znova ukladat....

Chcel by som teda pocut nazory inach majitelov externych diskov, ci maju skusenosti podobneho charaktreu, ci je prilezitostny format media povodne urceneho na zalohu suborov bezny, alebo to je hodne reklamacie?

resp existuje niekto taky, komu subory na externom disku vydrali aspon po dobu zarudnej doby vyrobku? :)

Přečtěte si návod na záchranu dat z harddisku (reklama) (los)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
SH93 500GB. Na starém noutbuku a na desktopu pracuje už 4 roky bezvadně. Na novém noutbuku bliká LED… nový
Libor1974 17.03.2015 13:08
Libor1974
Externí HDD jsem koupil jednou a díky bohu šlape jak hodinky, je to zelený Transcend. Jinak jsem dal… poslední
skrob 17.03.2015 14:56
skrob

SH93 500GB. Na starém noutbuku a na desktopu pracuje už 4 roky bezvadně. Na novém noutbuku bliká LED 10 minut a pak ho wokna chtějí naformátovat. V jednom z 30 případů na něm data vidím. Ostatní disky (třeba ADATA HD710) fungují bez problémů. Pak strčím SH93 do jiného počítače a data na něm jsou v pořádku dostpupná. Podle mě si nerozmí s nějakým USB řadičem, v mém případě USB3 na HP EliteBook. Čekám na vyjádření podpory ADATA.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru