Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení dvou PC s jinými OS

Zdravím. Mám takový malý problém. Koupil jsem si Media PC a chtěl jsem udělat domácí síť se svým herním PC.
Herní PC má Win 7 a multimedia Visty.
Mám internet a modem od UPC a switch: http://www.mironet.cz/netgear-5x-101001000-platinu m-ethernet-router--switch+dp86470/
tento.
Do switche mi jde kabel z routeru od UPC - internet. Ze switche mi jde kabel do herního PC - kterému internet normálně jde.
A do multimédia PC - tomu už internet nejde.
Potřebuji, aby tomu multimediálnímu centu běhal internet, ale už nevím jak to udělat. Zkouším všechno možné, ale nic.
Získání IP adresy mám nastavené automaticky - na obou.
Jak to udělat? V sítích se oba PC vidí...ale nejde sdílení souborů...což mi až tak nevadí, ale na multimedálním prostě net ne a ne běhat.
Díky za rady.
Pokud by někdo poradil jak to rozběhat uplně - aby na obou PC šel internet a oba se viděli a mohli si posílat filmy, fotky atd...bylo by to supr.
Jsem lajk...takže kdyžtak návod " pro blbce " :-D
Díky :-)

Předmět Autor Datum
Na obou pusť příkaz: ipconfig /all a výsledek sem nakopíruj.
Wikan 28.07.2011 11:23
Wikan
tak to až nějak odpoledne....zatim nějaký obecný postup, který bych před tim mohl vyzkoušet a třeba…
Diiego 28.07.2011 11:25
Diiego
UPC registruje MAC adresu sitove karty na PC, na kterem jde internet. Tedy musis zapojit kabel z mo…
Redmarx N 28.07.2011 11:38
Redmarx N
já ho dostal...a podle návodu to neumí nic :-D nikde tam neni jak se dostat do nějakého menu..jen za…
Diiego 28.07.2011 11:48
Diiego
Aha, tak to vypada, ze budes muset poridit jeden z tech tarifu UPC Fiber Power 25, 30, 50 nebo 100 n…
Redmarx N 28.07.2011 11:58
Redmarx N
Tak na webu UPC je toto: Jaké jsou možnosti připojení více počítačů současně? Ke kabelovému modemu…
Redmarx N 28.07.2011 11:48
Redmarx N
Do switche mi jde kabel z routeru od UPC jsi si jist? nedodal ti upc jen modem pro připojení jediné…
lední brtník 28.07.2011 11:52
lední brtník
zdarečník, mal jsem taký problém taky ale jen s propojením více komplů..hlavní je si nastavit mezi T… poslední
Cucini 28.07.2011 15:49
Cucini

UPC registruje MAC adresu sitove karty na PC, na kterem jde internet.

Tedy musis zapojit kabel z modemu do WAN portu routeru a z LAN portu routeru vest kabely do obou PC. Dale musis na webu UPC zaregistrovat MAC adresu routeru misto te z herniho PC, kterou mas registrovanou ted. Potom ti bude fungovat internet na obou PC.
Slusnejsi routery nabizi moznost klonovani MAC adresy, takze si na routeru nastavis MAC adresu ze sitove karty tveho herniho PC a potom nemusis u UPC nic preregistrovavat.

Popravde nevim to zarizeni switch/router, ktere mas neznam, tak nevim co tam lze a co to vlastne je?

Doufam, ze uvedeny postup stale plati a ze nekecam, ale kdyz jsem si to kdysi nastavoval u UPC ja, tak to chodilo tak, jak jsem popsal.

já ho dostal...a podle návodu to neumí nic :-D nikde tam neni jak se dostat do nějakého menu..jen zapojte kabely a propojte s PCčkama.a neměl by si ten modem od UPC načíst MAC adresu switche automaticky?? když jsem to měl píchlý jen z routeru do PC a pak jsem to přepojil na NTB, tak se nic nenastavovalo...normálně se to připojilo samo.

Tak na webu UPC je toto:

Jaké jsou možnosti připojení více počítačů současně?
Ke kabelovému modemu lze fyzicky připojit jen jedno zařízení. Pokud využíváte tarif UPC Fiber Power 25, 30, 50 nebo 100, stačí k rozbočení na více počítačů hub nebo switch. Pokud využíváte tarif nižší a máte tak k dispozici jen jednu veřejnou IP adresu, je třeba k rozbočení na více počítačů využít router

Takze preregistrace se pravdepodobne na webu UPC jiz neprovadi, pokud mas nektery z tech vyjmenovanych tarifu, melo by to behat, pokud ne, dodej, to co se pise vyse a zjisti co je vlastne ten tvuj switch/router vlastne zac a jestli mas kabely zapojene do spravnych portu.

zdarečník,
mal jsem taký problém taky ale jen s propojením více komplů..hlavní je si nastavit mezi Těma complama výchozí bránu..stačí v alternativním..

na 7čkách je to pod ikonou vedle hodin,dole v pravo,připojení-pak otevřít centrum síť. připojení a pak u toho připojení dát připojení, je to vpravo od ikony připojení,pak Ti vyskočí okno kde dáš vlastnosti, a to zas skočí okno a tam dáš v seznamu tcp/ip 4, kde ti vyskočí tabulka kde zadáváš ip adresu..
Teď jde o to jak to máš..jelikož kompl připojenej na routr či kabel netovní, by si měl hledat adresu sám, ale propojení s jiným pc či co to máš, by mělo mít nejen ip adresu ale hl. bránu..to tam najdeš..
většinou se dává 192.168.0.1 třeba..můžeš jakou chceš..no a pak dáš tabulátor skočí ti tam další řádek kterej se automaticky vyplní..kompl od komplu musí to poslední číslo mít jiný..jinak zbytek stejný..no a ta brána je stejná u obou..popřípadě můžeš aj adresu dns..ale mysim že by Ti to mělo jet aj bez ní..no a jestli Ti jde o to mít z toho komplu hracího jen prostředníka pro net,tak to tam musíš zadat..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru