Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyber HDD

A co chces slyset? Greenum WD zvetsil sektor z 512B na 4kB, takze u XP je potreba dodrzet urcity postup kvuli tomuto. Osobne jsem utilitu na formatovani nikdy nepouzil a pouzil jen jumper (disk je jen na odklad dat).

Co je spis horsi, v Linuxu ci s nekterymi programy (Speedfan apod.) ma disk dost problemy. Usporne technologie mu prikazuji parkovat kazdych 8s, coz zpusobuje nemale potize... WD pro nektere serie vydal upgrade FW. Take je zarazejici, ze Blue rada drzela modely dost dlouho, zatimco green modely stridala jak ponozky s papirove temer stejnymi parametry. Uz to je zarazejici.
Vice si cti: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=940&t=1136556

Osobne davam prednost Blue serii (temer stejna cena, zatim bez problemu a tech WD superinteligentnich technologii) a ted zkousim Samsung (F4 kvuli cene - 5400ot/min, eco a buh vi co dalsiho), take bez problemu. Mym potrebam na zalohovani staci a bez cinnosti nejsem pohmatem schopen poznat jestli bezi (ani teplotou ani vibracemi narozdil od WD blue 7200ot./s a WD green s buhvijakou rychlosti - asi 5400ot./s).

PS: Seagate u me skoncil, kdyz po 0,5-1 roce jsem temer 80% disku vyreklamoval. Pricina vzdy stejna pending sectory a nemoznost precist data. Serie 7200.10. 7200.12 ze zacatku byla na proglemy skutecne plodna, tou dobou byl vsak Seagate zapovezen.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny