Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyber HDD

F2 asi 5 mesicu, F4 od patku (za tu dobu pracoval asi 15h). Oba bez problemu. Slouzi jen na zalohovani. Na bezne pouzivani je lepsi WD blue/black (pro system). Jinak ten zalohovy disk bezi stejnou dobu jako systemovy disk. Fakt je, ze ta F2 ted slouzila i pro beznou praci. Byla ale o fous pomalejsi nez WD blue pro kontinualni zapis.

Spolehlivost jsem ti uz napsal. Problem je, ze klidne muzes koupit "smejd" v ramci dobre serie. F2 uz byly asi kompletne 2x prepsana, zatim zadna chyba. Co se tyka hluku, blue WD je 2x hlucnejsi nez Samsung (v tom budou hrat roli i otacky). Jinak si uvedom, ze kapacita jde ruku v ruce s poctem ploten, to jde s hlucnosti a teplotou... Take jistou roli hraje hustota zapisu - kazda miniaturizace zvysuje pravdepodobnost problemu.

Systemovy disk Samsung je stary pres 5 let. Tenkrat na nej byly delany skvele reference a testy. Fakt je, ze vibruje a teplota take neni jak z testu. Funguje ale dodnes.

Jinak Seagate me naučil jednu vec. Nic neni spolehlive, vse zalohovat. Spolehat se na to, ze disk bude bez problemu je hazard. Murphyho zakony neustale plati - "co se muze pos*at, to se po*ere!"

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny