Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrzávání PC - kde může být problém?

Ahojte vážení,

mám problém, který už delší dobu řeším a už jsem vyčerpal snad všechny nápady, tak nyní prosím vás o pomoc.

Mám asi 2 roky starý PC (specifikace níže), který mi nyní začal zlobit. Při hraní her občas kompletně zamrzne (obraz i zvuk), obraz se barevně rozhodí, zmrzne a je prakticky statický. Počítač na nic nereaguje, Alt + F4, ctrl + alt + delete taky nic, jedině tvrdý reset. Stává se to jen u her, jinak funguje bezvadně bez jediného problému.

Než se ten problém poprvé objevil, běžel PC 2 roky na jednom Installu Winů bez jediného problému nebo záseku. Problém se vyskytl "z ničeho nic". Udělal jsem tedy formát, naistaloval nové čisté Winy (7ky), nainstaloval nejnovější ovladače, ale problém se tím neodstranil. Zmrzne to, někdy po minutě, jindy to běží několik hodin v pohodě. Zajímavé je, že to není vůbec závislé na hře a jejím nastavení .. nový Zaklínač 2 padnul za celou herní dobu jen jednou a hrál jsem ho na medium - high detajly v rozlišení 1920x1200, to je max, co počítač zvládal a šlo to super (některé grafické vychytávky jsem měl vypnuté, přeci jen je ta grafika stará dva roky). Na druhou stranu například starý Oblivion padl i na low detajly, stejně tak EVE Online, ta padá pravidelně dokonce na ultra low s vypnutým vším, co jde. Vzhledem k tomu reinstalu předpokládám, že to bude hardwarem. Před tím to 2 roky běželo nádherně (žádné přehřívání, vše na ultra high, bez jediného problému). Napiště mi, prosím, kterým hardwarem by to mohlo podle vás být a pokud existuje nějaký způsob, kterým to lze zjistit, tak jakým? Budu vám neskonale zavázán! :-)

Neprováděl jsem žádný upgrade HW, problém by tedy neměl být v kompatibilitě. Update BIOSu jsem stejně pro jistotu udělal, ale nepomohl (to už byla taková nouzová možnost) :-)

PC:
Core 2 Duo na desce ASUS P5Q Pro, E8600, 3,33 Ghz
8 GB RAM (4x2 GB, A-Data Extrene) = dělal jsem testy ramek, po mnoha hodinách čtyř testů puštěných najednou nehodily žádnou chybu.
Zotac GeForce 280 GTX AMP! Edition = grafiku samozřejmě podezírám, ale pokud by byla vadná, bylo by možné, aby třeba EVE nebo Zaklínač 2 běžely skvěle po určitou dobu (u toho Zaklínače i desítky hodin).
400 GB disk Samsung = 2 roky starý kousek. Mohl by způsobit takovýto problém? Zkoušel jsem ho testovat, ale nic jsem na něm nenašel.
Periferie vypisovat nebudu, zvuk používám integrovaný.

Kdybyste potřebovali další info, tak se prosím ptejte!

Předem díky za vaše postřehy!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny