Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sdílení u W98SE

Potřebuji helpnout se sdílením u W98. Kamarád má 3 PC zasíťované přes nějaký router do netu a chce nastavit sdílení mezi PC a tiskárnu. Já mu to popsal podrobně na WXP a z něho potom vypadlo, že má W98 (bydlí daleko a nemůžu k němu zajít), no a já W98 nemám, takže mu nemůžu přesně popsat, na co kliknout (je BFU). Kdyby se někdo našel a podrobně popsal, jak nastavit sdílení složek a tiskárny, byl bych mu vděčen. Mělo by to vypadat nějak takhle (na WXP):
viz příspěvek níže

Předmět Autor Datum
Otevři si Tento počítač, klikni nahoře na Nástroje - Možnosti složky - záložka Zobrazení - Použít zj…
danis 10.05.2006 10:48
danis
Napr. tu: sdileni98-95.htm
Abox 10.05.2006 11:05
Abox
nevím, jestli z toho bude chytrý, je to BFU
danis 10.05.2006 11:18
danis
No ale uvědom si že win98 nepoužívaj NTFS takže pokud si zrovna nehraješ s poleditem tak je tam sdil…
Maverick 10.05.2006 15:24
Maverick
view.php. Pokud mu internet jede na třech tak nemusí do IP adres vůbec zasahovat. Pravděpodobně mu j… poslední
MM_tank 11.05.2006 09:04
MM_tank

Otevři si Tento počítač, klikni nahoře na Nástroje - Možnosti složky - záložka Zobrazení - Použít zjednodušené sdílení (to odtrhni, nesmí tam být zelená fajfka) - OK.
Potom klikni pravým tlč. myši na složku, kterou chceš sdílet a vyber "Sdílení a zabezpečení", klikni na záložku "Sdílení" a nastav "Sdílet tuto složku". Potom klikni na záložku "Zabezpečení" a v horní polovině okna je tlč. "Přidat", klikni na to a napiš tam Everyone, potom klikni na OK. Ve spodní polovině okna jsou dva sloupce "Povolit a Odepřít", zatrhni povolit u řádku "Uplné řízení" (je to první řádek z vrchu), musíš mít vybrané EVERYONE ve vrchní části okna, OK.
Tiskárna - otevři "Tiskárny a faxy" (je to v liště Start). Klikni na tiskárnu pravým tlč. myši a vyber "Sdílení" a klikni na Sdílet tuto tiskárnu, OK (je to u PC, kde je tiskárna připojená). Potom u dalších PC (kde tiskárnu chceš používat a není k nim připojená) najeď znovu na Start - Tiskárny a faxy a v levé nabídce je "Přidat tiskárnu", klikni na to, potpm na Další a v tomto okně vyber Síťová tiskárna .... a pokračuj klikáním na Další.

No ale uvědom si že win98 nepoužívaj NTFS takže pokud si zrovna nehraješ s poleditem tak je tam sdileni uplne proste,ne jako u NT systemu. Stačí vlastně vlézt do nastavení sítě a povolit tam sdílení...dát tam způsob přihlašování klient sítě microsoft,poté taky nastavit nejaké jméno pc a skupinu,IP a pak už jen zapínat v tento pocitac u jednotlivych slozek/disku sdileni toto vse....Pokud se nepovažuješ za BFU tak mu to určitě vysvětlíš,nebo najdeš na netu...ja jsem narazil na tohle,třeba ti to malinko pomůže (sice win95...) sit985.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru