Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí usb (mini) HDD Seagate (Jojo)

1/2

Tak lidičky, už mám miláčka doma, slíbil jsem že dám vědět co a jak http://pc.poradna.net/question/view/31472-externi-u sb-hdd-s-minimalnim-odberem

Takže: Udávaná kapacita je 5 GB, skutečná je 4,65 GB. Ve WinXP se disk najde a nainstaluje (není třeba dodat žádný ovladače, WinXP vše zvládnou samy). USB kabel je docela krátkej, ale na závadu to není.

Co je divný: na disku je utilitka pro formátování a změnu oddílů, pro jistotu jsem si ji zkopíroval na (interní) disk. Divný je to, že se mi někdy nepodařilo spustit funkce v tomto programu, když byl spuštěn z externího disku, ale fungovalo to z interního - a někdy právě naopak (fakt nechápu čím to může být). Formátování tohoto disku pomocí dodané utility je taky divný: žádnej průběh, žádný volby a při tom formátování mi bliká LEDka interního disku, člověk má pocit že mu to formátuje interní... (naštěstí jen pocit, ale i tak). Zřejmě se používá "zrychlené" formátování - netrvá nijak dlouho. Formátování ve WinXP však trvá velice dlouho - kolem 10 minut (neměřil jsem přesně). Navíc při formátování ve WinXP mi to nabídne jen FAT32, přitom pro kapacitu přes 4 GB musí být OK i NTFS.


Pavel

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny