Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LNB konvertor na satelitu, nastavení stanic

Ahoj
Rád bych si na mém satelitu topfield tf 6000CR přidal nějaké zahraniční stanice. Na skylink.cz stojí, že:
Pořídíte-li si satelitní anténu se dvěma konvertory LNB, budete moci přijímat ze satelitu Astra 19,2° E bezplatně stovky dalších zahraničních televizních programů a rozhlasových stanic v mnoha jazycích.
Koukal jsem se na naši bedničku, máme jenom jeden ten LNB vstup, takže by to asi nemělo jít. Ale z toho seznamu programů který by měl fungovat jen se dvěma konvertory už nastavené nějaké stanice mám a ty normálně fungují.
Když si zkouším přidat nový např: TVP Polonina, Astra 1KR,10862 frekvence a 22000 přenosová rychlost a dělám to přes nabídku přidat satelit, tak v nabídce satelitů Astra 1KR nenajdu, a i kdybych našel tak v nabídce frekvencí 10862 nemám.
Nemáte někdo zkušenosti?
Dík
pepina

Předmět Autor Datum
Počet LNB vstupov je obecne 1. Prepínanie viacerých konvertorov rieši prepínač, prípadne máš tkz. po… nový
Joseph 16.08.2011 15:04
Joseph
Vidím že tomu Joseph rozumíš, ale já rozumím míň tobě. Co znamená, že v nabídce satelitů a frekvencí… nový
hura 16.08.2011 15:10
hura
Skylink dodává většinou programy z družice na 23,5 st východně, takže bys musel pro programy z druži… nový
nononot 16.08.2011 17:49
nononot
Na příjem ze dvou satelitů je nejjednodušší řešení LNB monobolock (http://www.eltasat.cz/satelitni-p… poslední
Matt Dylon 16.08.2011 18:47
Matt Dylon

Počet LNB vstupov je obecne 1. Prepínanie viacerých konvertorov rieši prepínač, prípadne máš tkz. polárny záves a motorovú jednotku na polohovanie paraboly. O riadenie prepínača alebo motorovej jednotky sa stará satelitný prímač prostredníctvom DiSEq

Ak parabola príma signál z vedlašej polohy, múže sa stať, značí, je zle nasmerovaná, prípadne značne nekvalitná, je málo smerová. Vyskytuje sa to u mini parabol /cca 40-45cm/ a u zostáv za pár korún.

Ak je signál transpondéru silný na kvalite príjmu to nepocítiš. Pocítiš to v situácii keď je silná vrstva oblačnosti. Vtedy máš pravdepodobne časté výpadky signálu.

Skylink dodává většinou programy z družice na 23,5 st východně, takže bys musel pro programy z družice na 19,2 st Astra 1KR mít na tuto družici směrovaný konvertor- buď otočením antény, nebo mít druhý konvertor- prodávají se i hotové bloky. Některé programy jsou na více družicích, takže je možné, že ten, co ho vidíš na 23,5 vysílá i na 19,2 stupních. 16.html
monoblok-pro-2-druzice

Na příjem ze dvou satelitů je nejjednodušší řešení LNB monobolock (http://www.eltasat.cz/satelitni-prijem/golden-inte rstar-gi-207-monoblock-single), tudíž si vystačíš s jedním LNB vstupem. Tady je třeba u nastavení LNB dát v nastavení DiSEqC 1.0 mini A a mini B.
Když chceš přidat novou frekvenci do tvého přístroje, tak pokud si pamatuji zajdi do menu Instalace, tam pak SAT/TP Editace a tam přidej další frekvenci. Přístroj jsem měl, ale už si nepamatuji přesný postup. Pro upřesnění se podívej do návodu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru