Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pinacle studio 11 - proč mám rozmazané fotky?

Zakoupil jsem "Pinacle studio 11" Super prográmek, jednoduché intuitivní ovládaní. Je k dispozici samozřejmě i návod, budu studovat, ale potřeboval bych to trošku urychlit. Nevíte prosím někdo, proč mám rozmazané fotky když z nich dělám AVI (video). Děkuji moc za konstruktívní rady

Změna předmětu, původně: Pinacle studio 11 (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
proč mám rozmazané fotky Protože Pinnacle je mizerný program a stojí za prd. Doporučuji Cyberlink P…
Filuta 18.08.2011 13:31
Filuta
Pinnacle není mizerný - mizerné jsou vědomosti tazatele. Převodem digitální fotografie z rozlišení x…
Zlý muž 18.08.2011 17:00
Zlý muž
Proč by muselo dojít k velmi výraznému poklesu kvality? Originál: 3648*2736 px, zmenšeno bez jakých…
L-Core 18.08.2011 17:51
L-Core
Bez velkých ztrát kvality lze fotografie prohlížet na Full HD (příp HD Ready) televizorech - je to m… nový
Zlý muž 18.08.2011 21:00
Zlý muž
Když L-Core nepozná rozdíl v kvalitě obrazu, degradovaného z 2736 řádků na 576, nemá význam vést dal… nový
L-Core 19.08.2011 06:21
L-Core
No jo, ale pak si to někdo uloží do MPEG-2 s mizerným datovým tokem (top super program přece dokáže… nový
Niko Bellic 18.08.2011 22:38
Niko Bellic
Ahoj, bohužel musím konstatovat, že veškeré rady ohledně rozlišení, HD apod. jsou v případě Pinnacle… nový
leo 18.08.2011 18:25
leo
Ono stálo Pinnacle i ve starších verzích za starou belu. Buď se to zhroutilo při delších sekvencích… nový
Filuta 19.08.2011 00:48
Filuta
problém je v rozlíšení fotografií,pinnacle ich roztiahne do velkosti videoframe,tým dôjde k deformác… poslední
audax 19.08.2011 08:38
audax

Pinnacle není mizerný - mizerné jsou vědomosti tazatele. Převodem digitální fotografie z rozlišení x krát tisíc pixelů na x krát tisíc na ubohý PAL 787x576 musí dojít k velmi výraznému poklesu kvality.

Žádný střihový soft, který konvertuje do televizní normy PAL s tím nic nenadělá.
Je možné exportovat fotografie jako HD video. To samozřejmě předpokládá celý řetěz: přehrávač Blu-ray, TV Full HD.

Bez velkých ztrát kvality lze fotografie prohlížet na Full HD (příp HD Ready) televizorech - je to možné přes HD video, nebo přímým načtením do TV z externí paměti (Flash, ext. HDD).
HD video lze dostat na obrazovku přes Blu-ray přehrávač (lhostejno zda z CD, DVD nebo Blu-ray disku).

Když L-Core nepozná rozdíl v kvalitě obrazu, degradovaného z 2736 řádků na 576, nemá význam vést další debatu... Doporučuji mu navštívit oční ordinaci.

Jediná pravda zazněla v tomto vlákně: vždy se získá kvalitnější výsledek, zpracuje-li se obrázek předem v grafickém editoru a teprve potom se upravený vloží do videa.

Když L-Core nepozná rozdíl v kvalitě obrazu, degradovaného z 2736 řádků na 576, nemá význam vést další debatu... Doporučuji mu navštívit oční ordinaci.

Obecně je jasné, že čím větší rozlišení, tím více detailů. Ale: tazatel renderuje do PALu (dle svého dotazu), proto jsem mu radil, aby zkusil ty fotky na PAL předem připravit. Předhodím-li PALové televizi PALové video, kde budou PALové fotky, co je na tom špatného? Proč trápit (mizerný?) pinákl nebo TV (mizerným?) downscallingem?

Jaký je rozdíl, když v PALu prohlížíš downscallingovanou fotku 6000*4500 px nebo "přesnou" 678*576 px. Uvidíš z té první toho více, uvidíš ji s více detaily? Pokud ano, toho očaře bys měl možná navštívit sám ;-)

Jediná pravda zazněla v tomto vlákně: vždy se získá kvalitnější výsledek, zpracuje-li se obrázek předem v grafickém editoru a teprve potom se upravený vloží do videa.

A nepsal jsem to kousek výše?

Ahoj, bohužel musím konstatovat, že veškeré rady ohledně rozlišení, HD apod. jsou v případě Pinnacle 11 na nic. Všechno jsem vyzkoušel a na kvalitu to nemá vliv, pouze v případě uložení v kvalitě HD je to o něco lepší, ovšem stále nedostatečné. Musím podotknout, že zhoršení kvality fotek je takové, že jsou skoro nepoužitelné, a pokud se vloží např. mapy, výsledek je hrozný. Podle mých informací to dělá pouze Pinnacle studio 11, starší verze tohle nedělaly.
V poradnách a forech na to jsou dotazy, ale fungující rada není.

Ono stálo Pinnacle i ve starších verzích za starou belu. Buď se to zhroutilo při delších sekvencích (což nas*ere nejvíc, když si s tím člověk dlouho babrá a nakonec je to k prdu), nebo se to strašně loudalo. S Power Directorem jsem nikdy problém neměl. Pinnacle je u mně sprosté slovo. První povýšená verze byla vždy úděs a pak to flastrama pomaloučku spravovali za pochodu. Bodejť by byla fungující rada, když je to mizerný program. Jedině počkat až vydají další zaflastrovanou podverzi.

problém je v rozlíšení fotografií,pinnacle ich roztiahne do velkosti videoframe,tým dôjde k deformácii pixelov a rozmazaniu obrázkov,pokial tieto sú rozmerovo menšie alebo inakšie ako rozlíšenie výsledného videa-napr. foťák obvykle v prípade použitia štandartného jpg uloží obrázok ako 640x480/75% quality a výsledné video je napr.obvykle používané internými integrovanými kodekmi 720x 576,tak dôjde k zdeformovaniu obrázku priamo pinnaclre studiom-obrázok sa roztiahne /pinnacle nieje fotoeditor a má nejaké korektné zväčšenie naprosto v paži/,preto je ideálne obrázky pred importom patrične predpripraviť alebo použiť na video z fotografií mjpeg kodek,ktorý vie korektne pracovať s obrázkami,potom mjpeg video reimportiovať do Pinnacle,vystabilizovať,opraviť prípadné chybičky krásy a až následne vyexportovať do konečného formátu videa určeného na prípadnú archiváciu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru