Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co se děje s RAM po vypnutí PC

Aby som to zhrnul:

Standby (S1 a S3): RAM je v self-refresh mode a napajana zo standby vetvy zdroja (to znamena aj ze notebook v standby zere baterku a po par dnoch v standby tu baterku uplne vybije (to je tiez dovod preco nepouzivam nikdy standby ptz neviem kedy NB zas zapnem) a ked sa vybije baterka tak prebudenie z S3 uz neni mozne a neulozene data budu stratene, vynimka je len hybridny mod (vista+W7) vtedy su data sucasne zapisane aj do hiberfile.sys a prebudenie je mozne ale len s nabijackou lebo vybita baterka).

Hibernate (S4): RAM nema napajanie (po 10ms vsetko zabudne) ale po prebudeni sa obsah RAM nakopiruje z hiberfil.sys takze vysledny efekt je akokeby RAM nic nezabudla. "Nebezpecne" je aj to ze informacie v hiberfile.sys ostanu az po dalsie hibernate, t.j. ak clovek hibernoval RAZ a potom pol roka nie, tak ma v hiberfile.sys obsah RAM zpred pol roka :)

Soft-off (S5) a aj hard-off a akykolvek iny off: RAM po 10ms vsetko zabudne

Restart: RAM sa konfiguruje nanovo a urcity kratky cas nema refresh, takze mozu sa data v RAM poskodit aj ked velke casti (alebo aj uplne vsetko) mozu ostat neposkodene. Starsie BIOSy vacsinou ale premazali komplet celu RAM, dnes sa uz na to neda spolahnut ptz snaha je zrychlit boot na max takze uz moc BIOSy celu RAM nemazu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny