Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s Windows NT 4.0

Ahoj,mohl by mě někdo poradit?Mám problém ze spuštěním Windows NT 4.0.Spustím pc a když začne bootovat tak to hodí tuhle chybu Windows NT could not start because the following file is missing or corrupt:
\WINNT\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEMHardware Profile/Last Known Good Menu.Hledal jsem na googlu a zkoušel jsem vytvořit záchranou disketu,ale to mě nahlásilo že nelze opravit.Kdyb jste měl někdo zkušenost a poradil by tak bych byl moc vděčný.

Předmět Autor Datum
snad i v nt funguje co v jiných windows: zkusit opravnou přeinstalaci z cd přes starý systém (když u…
lední brtník 25.08.2011 21:30
lední brtník
To jsem zkošel,ale napíše že nemuže najít instalaci
Leonik 28.08.2011 09:10
Leonik
k nt existovala trojice záchrannýcd disket; ale jednak píšeš že jsi něco zkoušel, za druhé ta disket…
lední brtník 28.08.2011 11:08
lední brtník
Ahoj,já zkoušel pouze záchranou disketu vytvořenou v nové instalaci Windows nt 4.0,ale to mě hlásilo…
Leonik 29.08.2011 21:57
Leonik
záchrannou disketu jsi potřeboval vytvořit ze své instalace, podle předsatv ms asi každý druhý týden… poslední
lední brtník 29.08.2011 22:25
lední brtník

k nt existovala trojice záchrannýcd disket; ale jednak píšeš že jsi něco zkoušel, za druhé ta disketová mechanika už nejspíš nic nepřečte.

nt4 pro spuštění instalace potřebují oddíl s fat16, cca 200-500mb, kam nakopírují dočasné instalační soubory. je možné že už máš celý disk převedený na ntfs, a instalátor pak píše nějaké nesmysly. (neuvádíš co tu hlášku píše - viz záhlaví chyby, ani přesné znění - volně převyprávěné chybové hlášky jsou k ničemu)
kdyby byl problém v chybějícím fat oddílu, musel bys nabootovat z nějakého "ultimate boot cd", tam vybrat partition manager, jím zmenšit podlední oddíl na disku o pár set mb, a na jeho místě vytvořit nový s fat16.

taky může být problém se samotným instalátorem: po nabootování z instalačního cd jde instalace přerušit (f3 nebo co to nabízí), dále vlézt v příkazovém řádku na cd do adresáře \i386, spustit si help k instalačnímu programu - tuším winnt.exe, .exe tam jsou jen 3, tak zkusíš syntaxi:

winnt.exe /?

..a podle helpu případně vybereš něco, co by se pro tvůj případ mohlo hodit. nejspíš tam půjde explicitně zadat jen disk s fat16 pro instalátor.

když se přeinstalace náhodou povede, ještě tě čeká přeinstalovat na poslední servicepack (sp6/a), a updatovat na poslední funkční verzi ie - 5.5; verzí 6 si nejsem jist jestli je pro nt4.

Ahoj,já zkoušel pouze záchranou disketu vytvořenou v nové instalaci Windows nt 4.0,ale to mě hlásilo chybu že instalace je nenávratně poškozená.Teď jsem našel na netu ty 3 diskety jak o nich píšeš.Myslíš že se přes dá opravvit spouštění?Díky

záchrannou disketu jsi potřeboval vytvořit ze své instalace, podle předsatv ms asi každý druhý týden.
s tou trojicí disket (asi nejsou určené pro českou verzi nt4?) to zkusit můžeš, ale píšeš že se máš poškozený soubor "SYSTEM".
je to část registrů, která u mě zabírala 1.2mb. když jsem se díval na "záložní" soubor vznilý před lety při instalaci, ten má 50kb - tam není co zachraňovat a obnovovat.

opravit spouštění win nt těmi disketami můžeš, to zabralo. ale zbytek se uvidí.
máš disk s bezpečnějším ntfs, anebo s obyčejným fat souborovým systémem? druhá možnost je cesta do pekel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru