Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otravujuce zaplnanie pevneho disku

body obnovení nikdy nepoužívám. neinstaluju nefunkční hlouposti, programy co ztratily význam normálně odinstaluju, ani grafickou kartu s tunou ovladačů neobměňuju každý měsíc*
jsem sice líný tuto funkci vypínat a na xp kde dělám tolik zbytečného místa nezabírají - ale v případě, že člověk potřebuje okamžitě uvolnit nějaké místo, se konečně doklikám k tomu tuto funkci vypnout a nijak mi nechybí.

swap mívám od instalace nastavený na pevnou menší velikost a od té doby ho neřeším, prostě doufám že ho systém nebude nikdy potřebovat. přístup do ramky je asi 50x rychlejší než na disk, tak proč swapem ztrácet čas, že.
při dnes obvyklých 4gb ram ho jde klidně vypnout, nic se neděje, však systém by se ozval kdyby po něm moc toužil.
při menší ram (1-2gb) se swap jako pojistka hodí. ale zase: když dochází na c: místo, jde ho buď z obvyklých 1.5gb zmenšit, nebo přehodit na d:
na eee s 1gb ram a parodií na ssd disk mám swap vypnutý, a taky to funguje.

Stejně v 32-bit systému s 4GB paměti mě swap k ničemu nepomůže, když nemohu využít plně těch 4GB, ale pouze 3,2GB
mi to vlastně při updatu ramky nedošlo, teď se dívám do správce úloh: k dispozici 3899mb ram. swap je ponechaný těch 512mb, nejspíš zbytečně, dík za probuzení.
*) hry nehraju, ke štěstí mi stačí jen integrovaná grafika které v biosu vyhradím pár mb ram, zbytek má systém k dispozici.

A systém dalších 40GB
ta vista musí být naprosto úžasná - tolik užitečného moudra v sobě musí skrývat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny