Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čo zaberá miesto?

čaute :-)
mám trocha problémy s miestom na disku ktorého je stále málo :-D
FolderSize som nechal preskenovať celý disk no a spočítal mi všetky dáta na 31GB, kapacita disku je 50,7GB a systém mi ukazuje že mám voľných len 6GB

50,7-(31+6)= 13,7GB je niekde a neviem kde :-/ čo to môžu byť za dáta?
FolderSize samozrejme skenoval aj windows, skryté adresáre a pokiaľ viem tak aj systémové súbory

Předmět Autor Datum
Ziaden program nemoze skenovat nieco na co nemas pristupove prava. Napr. SystemVolumeInformation kde…
MM.. 30.08.2011 16:25
MM..
som admin takze vsetkych uzivatelov mozem zoskenovat (ale som jediny taze :-D to aasi nie), system v…
martin195 30.08.2011 16:31
martin195
Ani admin NEMA prava na dalsich uzivatelov ani na system volume information. Na to ma prava len Syst…
MM.. 30.08.2011 16:42
MM..
BTW. ked chces uvolnit nejake miesto tak treba skusit aj tentopocitac - pravy klik na C: - vlastnost…
MM.. 30.08.2011 16:48
MM..
Pokud vlastníš XP, pak bych zkusil tento návod od Radka :-)http://myego.cz/item/jak-smazat-system-vo…
varchar 30.08.2011 18:38
varchar
Tak mi to nejak pripada, jako nasledek clanku: http://technet.idnes.cz/aplikace-prozradi-jak-mate -z… poslední
Abox 30.08.2011 20:05
Abox

Ziaden program nemoze skenovat nieco na co nemas pristupove prava. Napr. SystemVolumeInformation kde su napriklad body obnovenia systemu. Mozes si obnovovanie systemu vypnut v ovl.panely - system ked chces, tym sa aj zmazu vsetky body obnovenia. Okrem toho sa nedostanes ani na data v profile inych uzivatelov na tom PC, a nejake data mozu byt napriklad aj tam.

som admin takze vsetkych uzivatelov mozem zoskenovat (ale som jediny taze :-D to aasi nie), system volume mi zoskenovalo tiez. len som nasiel ze nezobralo documents and settings (ani som nevedel že vo win7 to existuje) ale k tomu ma nepustí ani explorer (ani nenapíše akú to má veľkosť)

Ani admin NEMA prava na dalsich uzivatelov ani na system volume information. Na to ma prava len System. Admin si moze prava rucne pridat (cez pravy klik zabezpecenie), a az potom tam bude mat pristup.
P.S. dobre by bolo aj pisat ze o jakych Win sa bavime. Vista a vyssie maju documents and settings ako hardlink na C:\Users.

BTW. ked chces uvolnit nejake miesto tak treba skusit aj tentopocitac - pravy klik na C: - vlastnosti - vycistenie disku, a tam ti to ukaze ze kde su nejake data ktore by sa dali precistit, moze byt ze tam budes mat niektore veci ktore zbytocne zaberaju vela.
Dalsie veci su napr. ak si instaloval servicepack tak sa daju odstranit subory pre odinstalaciu, to mas u Win7 tiez v tom cisteni disku ked tam potom v dialogu kliknes kdesi na dalsie mozne subory a tam si najdes service pack backup files.

P.S. a ked mas pochybnosti o volnom mieste tak na ten disk spust aj prikaz chkdsk C: nech skontrolujes filesystem. Ale podla mna to neni problem filesystemu ale ten ze nescitavas vsetky data. Dalsie "neviditelne" data mozu byt metadata, to su neviditelne data prilepene k suborom, pouziva to napr. system na nejake informacie o suboroch, spravidla to ale neni vela. Niktore specialne programy ale zneuzivaju metadata na skrytie velkeho mnozstva dat, ty vies ci si tam neico take instaloval, ale pochybujem. Tvoj problem su na vela percent proste len pristupove prava.

Pokud vlastníš XP, pak bych zkusil tento návod od Radka :-)http://myego.cz/item/jak-smazat-system-volume-info rmation Ale jak už psal někdo předemnou, body obnovení lze vypnout v nastavení windows. Jinak prakticky ke všem souborům na ntfs se můžeš dostat přes jakoukoliv distribuci (třeba live verze) linuxu, která zvládá ntfs, či nižší souborový systém.

Už jsem řešil dvakrát kam se mi ztrácí místo a jednou to byl vadný disk a jednou právě body obnovení v adresáři System volume information

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru