Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Blikající a zdeformovaný monitor

Ahoj,
dnes po zapnutí naskočil obraz mírně zdeformovaný (na šířku a vpravo je několikamilimetrový černý okraj), ale hlavně blikající. V nastavení jsem zjistil, že byla nastavena obnovací frekvence 100 Hz, přitom jsem tam měl asi 85 Hz a na víc to ani nešlo nastavit (bylo to omezeno), kdežto teď můžu nastavit, co chci.
Grafickou kartu mám RADEON 9200 SERIES, ale nevím, co byste ještě chtěli vědět, tak kdyžtak napište a já to řeknu.
Díky moc!!!

Předmět Autor Datum
To, ze jsi mel v ovladaci graficke karty nastavenu nejakou max. frekvenci souvisi s profilem detekov…
Jan Fiala 14.05.2006 07:32
Jan Fiala
Díky za rady, ale už je to OK. Kdysi se mi něco podobného stalo, ale po restartu to bylo v pořádku.…
Martin P. 14.05.2006 07:49
Martin P.
Kdysi jsem se setkal s tím, že monitor se u zákazníka choval podivně a pomohlo, dá se řící napořád,…
Pytlík 14.05.2006 18:39
Pytlík
Asi si mal povytiahnuty konektor displaya, alebo nejaky studenak na grafike alebo v kabli, a manipul… poslední
MM.. 14.05.2006 18:58
MM..

To, ze jsi mel v ovladaci graficke karty nastavenu nejakou max. frekvenci souvisi s profilem detekovaneho monitoru ve spravci zarizeni. Ale i tam muzes nechat zobrazit vsechny frekvence. To je softwarova zalezitost, nesouvisi to s hardware monitoru.
Obraz by mel jit upravit primo na monitoru.

Co se stane, kdyz nastavis zpet 85Hz ?

Muzes zkusit ve spravci zarizeni odebrat monitor a nechat jej znovu detekovat, popr. primo nahrat ovladace pro konkretni monitor.
Na ATI kartach jsou take delat korekce - posun obrazu apod. Takze je mozne, ze se ti naborila konfigurace grafike karty. V tom pripade by to znamenalo odebrat ATI kartu a prilozenym nastrojem AtiCimUn.EXE odstranit veskere zaznamy o instalovanem ovladaci, restart a ovladace nasintalovat znovu.

Díky za rady, ale už je to OK.
Kdysi se mi něco podobného stalo, ale po restartu to bylo v pořádku. Teď jsem to také zkusil restartovat - nic, potom vypnout a znovu zapnout PC, ale stále to bylo špatné. Zkusil jsem aktualizovat ovladače grafické karty z CD, ale ani to nepomohlo. Při pokusu o aktualizaci ovladače monitoru mi to nahlásilo, že to žádný lepší nenašlo. Tak jsem ještě zkusil se podívat do krabice, jestli nemůže být něco uvolněného. Vše se zdálo být v pořádku a po zapnutí to už naběhlo správně. I ta frekvence je 85 Hz.
Tak fakt nevím, čím to mohlo být, ale hlavně že už je to v pohodě.

Kdysi jsem se setkal s tím, že monitor se u zákazníka choval podivně a pomohlo, dá se řící napořád, odpojení od sítě a opětné zapnutí. Mám takovou teorii, že některé monitory se mohou (shodou zatím neznámých náhod) dostat do nějakého podivného stavu a pomůže jenom reset - tedy odpojit od 220V a znovu zapnout. Podle popisu by snad mohl být i tvůj případ.
Další kladný bod do kolonky "odpojovat počítač od sítě?"

Asi si mal povytiahnuty konektor displaya, alebo nejaky studenak na grafike alebo v kabli, a manipulaciou s PC sa to dalo doporiadku.
... samozrejme moze pomoct aj odpojenie od siete, ako pise Pytlik vyssie (u "stalezapnutych" zariadeni - t.j. take ktore nemaju mechanicky odpojovaci vypinac, je to vlastne jediny mozny reset kontrolleru ktory je v tom zariadeni).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru