Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prečo sa jazdí vpravo?

Už dávnejšie som čítal, že kedysi sa aj v CS jazdilo vľavo. Teraz sa jazdí vpravo a k tejto zmene došlo len tak zrazu. Vraj sa na zmenu vyhodilo kopec peňazí, ale dôvod tam nebol. Prečo teda? Na Wikipídii som si to teraz tiež všimol, ale tam je len napísané, že "Viete, že na Slovensku sa pred druhou svetovou vojnou jazdilo vľavo?" a to je všetko. Viete teda niekto, že prečo? Berte to ako normálnu otázku, bez akejkoľkoľvek srandy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hitler udělal dvě dobré věci: 1) naši poslanci se nedokázali dohodnout na jaké straně se bude jezdit…
MM_tank 15.05.2006 01:04
MM_tank
Ten vlak je ešte v pohode, ale my máme na Slovensku štvorprúdovku, ktorá sa zúži na 2 alebo 3 pruhy…
msx. 15.05.2006 12:19
msx.
myslis, ten v Ziline na vypadovke do Cadce? :-D:-D:-D poslední
Cza 16.05.2006 12:59
Cza

Hitler udělal dvě dobré věci: 1) naši poslanci se nedokázali dohodnout na jaké straně se bude jezdit, Hitler to zvládl rozhodnout během chvilky. 2) Hitler zakázal "šibování" vláků v Kroměříži kde debilnmí vlak kvůli přejiždění na jinou kolej zastaví frekventovanou 4proudou cestu- bohužel po pádu hitlera železnioční kokůtci dál šibujou a zatavují velký provoz.

Ten vlak je ešte v pohode, ale my máme na Slovensku štvorprúdovku, ktorá sa zúži na 2 alebo 3 pruhy (nie som si istý, na úseku niekoľkých desiatok metrov kvôli jednému domu, ktorý je v ceste a vláda nebola ochotná ho odkúpiť, lebo vraj bol drahý. Ale už sa to vraj rieši. Bola toho plná Paľba. To aj na rovnej ceste človek nemôže chytiť mikrospánok, lebo zoberie ten dom so sebou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru