Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde zapnout pc (vrtal jsem se v nem), cim to je?

Zacnu sestavou...Mam 2 zdroje -ATX LC5450 V2,2(ten tam byl puvodne)..druhy je ATX LC5400 V2,2(LC5450 budu nazyvat A, 5400 budu nazyvat B)
Zakladni deska ASUS M3A78-EH
Processor AMD Phenom X3(presny nevim)
Graficka karta ATI HD 4670 DD3 1GB PCI-E
Pameti - Kingston Hyper X Dual (2x 1gb), Kingston 99u5B16 1GB
HDD - MAXTOR DIAMOND MAX 21 - 2x 250GB, SAMSUNG HDD 322HJ

-----------------
Zacnu uplne od zacatku.
V Pondeli jsem cistil PC od prachu. - Jedine co jsem vyndal tak byly pameti(vratil jsem je na naprosto stejne misto, vetracek processoru(ne chladic), a vyndal grafickou kartu..Vse jsem vycistil a vratil zpatky...Spustil jsem pc.Nabootoval Windows 7 32bit..A zakladni graficke rozhrani, nesla sitovka, neslo vpodstate nic. Zkusil jsem to v Linux (Kubuntu) kde slo vsechno naprosto bez problemu..= Preinstaloval jsem Windows 7 32bit a vse bezelo naprosto bez problemu.......Vcera zacal byt velmi hlucny vetrak zdroje...mam starsi zdroj(prave ten B) tak sem vymenil vetracky a rovnou oba vycistil od prachu...(zdroj B se mi vratil od znameho s tim ze kdyz spousti pc tak se mu jen parkrat otoci vetracky a vypne)Dal jsem zdroj zpatky ale nepodarilo se mi nastartovat disk MAXTOR DIAMOND MAX21 250GB(ve windows znaceny jako D - kde mam veskere sve portfolio a vsechny dalsi dulezite veci.) - v minulosti blbnul ale posledni 2 roky bezel naprosto bez problemu..(dokud sem ho neodpojil od zdroje)..
---------------------------------Pri vsemoznem laborovani s kabelama(musi to byt zapojeny presne jako pri odpojeni.,(nepopsal jsem si to) mel jeden kabel asi porusenou izolaci...Skrtnul jsem s nim o case(plech)-mala jiskricka a pc se vypnul. - Nyni nejde spustit se zdrojem A i se zdrojem B - otazka zni - cim to je ? (jednou se mi to stalo - zdroj (prave LC5450) jsem reklamoval a vratily mi ho s tim ze je funkcni. - Nechal jsem to prez noc vychladnout(ze to bude asi tepelna pojistka) ale to nepomohlo..¨
Diky moc vsem za pomoc.. Docela to specha, delam jedny webove stranky a dnes je musim mit do vecera hotove.

Změna předmětu, původně: Nejde zapnout pc, cim to je ?-Specha (host)

Předmět Autor Datum
Podle toho co popisuješ mám takový pocit, že jsi oddělal základní desku.
Petr Žába 16.09.2011 11:57
Petr Žába
1. oba ty zdroje jsou na dvě věci, navíc nějaké tvoje "opravy", zrovna zdrojů jsou .......... Sežeň…
M-Pol 16.09.2011 11:59
M-Pol
I tak se to dá říct:-)
Petr Žába 16.09.2011 12:02
Petr Žába
Tak ve vysledku to bylo kablikem na tlacitko PWR... Ted vymyslet ten D Disk..Nejake navrhy ?Pravdepo…
Dr1v3R 16.09.2011 12:14
Dr1v3R
sirsim konektoru Takže disk má rozhraní PATA? Je správně nastavený jumper (master nebo slave)?
Niko Bellic 16.09.2011 12:16
Niko Bellic
kde mam veskere sve portfolio a vsechny dalsi dulezite veci Když ty věci byly tak důležité, obnov j…
marekdrtic 16.09.2011 12:22
marekdrtic
PC mi bezi, ale disk mi nebezi...Vubec se neroztoci, nic.Zkousel sem nekolik kabelu proste nebezi.:(…
Dr1v3R 16.09.2011 13:26
Dr1v3R
Když se disk neroztočí tak je asi kaput. Kdybys sehnal shodný kus, zkusil bych přehodit elektroniku.…
marekdrtic 16.09.2011 14:07
marekdrtic
epodarilo se mi nastartovat disk MAXTOR DIAMOND MAX21 250GB(ve windows znaceny jako D - kde mam vesk…
touchwood 16.09.2011 14:17
touchwood
O tom rozdělení uživatelů PC na dvě skupiny (co ještě o data nepřišli a co už zálohují) to určitě zn… poslední
L-Core 16.09.2011 14:48
L-Core

1. oba ty zdroje jsou na dvě věci, navíc nějaké tvoje "opravy", zrovna zdrojů jsou ..........
Sežeň si nějaký jiný slušný 400W zdroj a zkus to spustit.
2. pokud máš podezření na D disk tak ho odpoj.
3. odpojovat/zapojovat kabely za chodu při spuštěném PC je hovadina a pokud došlo ke zkratu tak si mohl odpálit kde co.

kde mam veskere sve portfolio a vsechny dalsi dulezite veci

Když ty věci byly tak důležité, obnov je prostě ze zálohy. Když teď dělám jistý projekt, tak to zálohuju každý den na FTP účet, jiný pevný disk , 2 flash disky a jednou za týden pálím na DVD s jinými věcmi (možná trochu paranoia, ale mám jistotu). Ten širší kabel = SATA napájecí? Má ten zdroj extra vyvedený ten SATA napájecí kabel nebo je to přes nějakou kriplredukci molex->sata? Zkus ten disk v jiném počítači, jestli ani tam nenaběhne, začal bych hledat firmy, které zařizují obnovu dat. Upřesni ještě, jak ten disk nenaběhne. Jestli se ani neroztočí nebo jen není vidět ve Windows (tj. BIOS ho načte a ve správě disků je taky).

edit: Každopádně bych na 100% nepočítal s tím (možná se stane zázrak), že ty webovky dnes doděláš.

edit2: Pro příště, když děláš takovéhle projekty, tak se je nesnaž posouvat až na samý termín odevzdání, snaž se je dodělat co nejrychleji. A když to nejde, tak si to pravidelně (nejlépe každý den) zálohuj a měj připravený v záloze druhý počítač s totožnou programovou výbavou, abys mohl během pár minut přesednout a pokračovat na něm.

Když se disk neroztočí tak je asi kaput. Kdybys sehnal shodný kus, zkusil bych přehodit elektroniku. Ale musí to být ten samý typ a ta samá revize, jakmile se to v něčem liší, s velkou pravděpodobností to fungovat nebude. Možná, když ti tam skočila ta jiskřička (jiskřička = velkej proud = zkrat), něco v disku shořelo, těžko říct. Zkus ještě sehnat jiný počítač a připojit to tam. Jestli ani pak nefunguje, tak jedině firma na obnovu dat a čtyřmístná až pětimístná částka, pokud o ta data fakt budeš hodně stát. A přeřaď se ze skupiny "ti, co ztratili data a neměli zálohu" do skupiny "budu si dělat zálohy". Pak existuje kategorie pro blbce "přišel jsem už párkrát o data, ale zálohovat prostě nebudu", tam doufám neskončíš :-).

epodarilo se mi nastartovat disk MAXTOR DIAMOND MAX21 250GB(ve windows znaceny jako D - kde mam veskere sve portfolio a vsechny dalsi dulezite veci.) - v minulosti blbnul ale posledni 2 roky bezel naprosto bez problemu..(

jo, to je GENIÁLNÍ nápad, nacpat na nespolehlivý disk, strčený v PC s megašitovým zdrojem, ta nejcennější data a zároveň nemít zálohu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru