Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Komunikace síťovky a routeru "na půl plynu" ?

Vracím se od kamaráda, kterému "přestal jet internet".

Připojení wifi (bridge) - router Baricade SMC4007VBR - 1x PC. Nastavení v PC: DHCP automaticky z routeru. Router přiřadí IP 192.168.2.176. DNS od providera (ipconfig -all) načteno v pořádku. Čistá instalace (z ghostí zálohy) XPPro, SP1. Firewall ve Windows vypnut, firewall sw (ZoneAlerm free) vypnut.

Ping na router 192.168.2.1, popř. 192.168.2.1:8080, vykazuje ztrátu 25% ::)
Ping na providera/Seznam, Gůgla... ztráta 20-50%, odezva v ms se občas mění na odezvu v sekundách. Tracert na Seznam/Google se po občasném vypršeních časových limitů dokodrcá k výsledku.

Ovšem MSIE/FF ani ťuk. Vůbec žádná stránka se nenačte (přitom "překlad" DNS dle stavového řádku funguje).
Taky se nelze dostat do webového rozhraní routeru. Načítá se....načítá.... a nic. Odpojení routeru od sítě nepomáhá. Restart routeru mi kamarád nechtěl dovolit.

Internet nefungoval ani z live CD Linux Slax/Mandriva.

Z notebooku providera (který byl u něj dopoledne) prý internet (www) fungoval zcela normálně. Použit byl stejný kábl, kterým je PC připojeno na router a do stejného slotu. Kamarádovi bylo řečeno, že jde asi o bor*el v XP, trojan nebo tak něco. Z PC ani providerovi www nefungoval.

Můžou toto být příznaky "nalomené" síťovky na boardu? V správci hw není u síťovky žádná výstraha, je povolena a dle Windows funguje správně.

Síťovku (do PCI) nemáme po ruce...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bylo to káblem - už to funguje :-) UFF..... poslední
L-Core od kamaráda 15.05.2006 20:47
L-Core od kamaráda

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru