Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sestava Linksys

Dobrý den.
Používám Wifi připojení k internetu, které jde přes WET54G v.2 do routeru BEFSR41, do kterého jsou zapojeny dva PC a jeden IP telefon SPA901.
Dále bych chtěl rozšířit internet na dva rodinné domky. Jeden je s jedním PC a druhý je s dvěma PC. Navíc doma bych chtěl využívat PDA s Wifi.
Viděl bych to tak - internet do WET54G v.2, pak WRT54G ( v routeru BEFSR41 v sekci internet setup používám - obtain an IP automatically, nevím jestli to WRT54G umí ), z toho dvě PC a IP telefon po kabelu, jedna anténa vnitřní na PDA, druhá venkovní pro rod. domky.
Domek s jedním PC - karta WMP54G (tam by snad problém neměl být ), ale nevím co pro druhý domek se dvěma PC, aby se to chovalo jako klient.
Snažil jsem se prozkoumat všechny návody, co jsem kde našel, i přímo návody na Linksys.com, ale abych pravdu řek, nejsem si jistý, jestli to bude fungovat.
Proto bych rád znal Váš názor na to, jak by to šlo. Pokud by to nešlo s Linksys, tak jestli by jste mi doporučili jiný hardware, který by to umožnil.
Díky Opěla

Předmět Autor Datum
Druhý domek: a) dva wifi klienti (nešťastné) b) router v režimu klient, doporučuji WRT-311 (umí potř…
anarchist 16.05.2006 18:17
anarchist
Díky za odpovědi. Na WRT311 už jsem se díval předtím, vypadá dobře, ale asi mi nepokryje vnitřek byt…
LLD 16.05.2006 20:49
LLD
Tak moment. Vy chcete jedním zařízením pokrýt funkce klienta i AP? To jsem z dotazu nevyčetl. Pak po…
anarchist 16.05.2006 20:53
anarchist
Nechci jedním pokrýt funkce klienta i AP. Jako klient slouží Linksys WET54G, z něj by to šlo třeba d…
LLD 16.05.2006 21:11
LLD
Na WRT311 už jsem se díval předtím, vypadá dobře, ale asi mi nepokryje vnitřek bytu při venkovní ant…
anarchist 16.05.2006 21:13
anarchist
no, já to původně chtěl od jedné firmy, ty dvě PC v domku by už šly kabelem, takže by tam mohl být t… poslední
LLD 16.05.2006 21:44
LLD

Druhý domek:
a) dva wifi klienti (nešťastné)
b) router v režimu klient, doporučuji WRT-311 (umí potřebné v základu), příp. ASUS wl-500g
home.html (Síť & Firewall - režim 2)
DetailPage.asp

Co se týče toho WRT54G jako přístupového bodu, mám tušení hraničící s jistotou, že k němu nemůžete přímo připojit externí anténu. Oba výstupu jsou totiž spřažené a napojené na jeden vysílací modul. Takže obě antény musí být stejného typu.

Ještě k prvnímu domku. Jak je daleko? Máte pocit, že tam vystačíte s 2dB všesměrovou anténkou? (viz. WMP54G). Nebo plánujete směrovou anténu za okno? Pak pozor na délku svodu! V tomto případě bych vás chtěl odradit od PCI karty, raději pořiďte wifi klienta připojitelného k PC přes ethernetové rozhraní. Ten pak může být poblíž antény a PC téměř libovolně daleko od něj.

Díky za odpovědi.
Na WRT311 už jsem se díval předtím, vypadá dobře, ale asi mi nepokryje vnitřek bytu při venkovní anténě. Ten asus by to snad mohl umět,píšou o nějaké integrované anténě, chtělo by to podrobnější info, s tím WRT54G mě to překvapilo. Otázkou je ,jak tato zařízení budou spolupracovat s WET54G. :?:

Tak moment. Vy chcete jedním zařízením pokrýt funkce klienta i AP? To jsem z dotazu nevyčetl. Pak potřebujete v druhém domku provozovat zařízení v režimu repeater s tím, že ta dvě PC se k němu budou připojovat např. pomocí zmíněných karet WMP54G. Na ASUS v tomto případě zapomeňte (možná mě někdo opraví).

Domů si jako AP poříďte tedy zařízení, které a) má výslovnou možnost připojení externí antény v kombinaci s interní, b) podporuje režim WDS. Do prvního domku dejte nějakého wifi klienta (raději ne PCI ani USB) a do druhého repeater s funkcí wds a možností připojit externí anténu (ke stávající interní). Do těch dvou PC pak dejte wifi PCI karty (v tomto případě budou stačit).

Na WRT311 už jsem se díval předtím, vypadá dobře, ale asi mi nepokryje vnitřek bytu při venkovní anténě.

Ale já jsem ho nenavrhoval k vám, ale do "druhého domku". V otázce jste specifikoval, že nevíte, co tam dát, tak jsem pro ten účel navrhl toto zařízení. Čtěte pozorně!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru