Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zadisablovany admin ucet

Ahoj, s notebookom na ktorom je Windows 7 Ultimate som sa prihlasil do domeny v robote a chcel by som teraz tu domenu odstranit. Postup sice viem, ale chce to odo mna prihlasit sa ako administrator (UAC) ale ide o to, ze tento (lokalny) administrator je disablovany. Pri pokuse prihlasit sa ako administrator vo svojej vlastnej domene (nie v robote) mi pise: "Your account has been disabled". Ako na to? Dakujem.

Předmět Autor Datum
i kdyby jsi jej zprovoznil, tak pokud se nemylim, budes muset znat i prihlasovaci informace domenove…
gd 27.09.2011 11:00
gd
Problem je ten, ze ja sa prihlasim ako user. Ak spustim cmd.exe ako spravca, ziada odo mna UAC prihl…
Guest1234 27.09.2011 11:08
Guest1234
V tom pripade se budes muset "nabourat" do nejakeho administratorskeho uctu, ve kterem zmeny provede…
gd 27.09.2011 11:13
gd
Administratorom toho notebooku som ja, je to moj vlastny stroj, nie firemny. Co som urobil: stroj so…
Guest1234 27.09.2011 11:19
Guest1234
Ne. Pujdes za spravcem domeny, on se prihlasi jako domenovy admin, povoli ti tveho lokalniho admina…
Jan Fiala 27.09.2011 12:00
Jan Fiala
Nebol na to ziadny dovod. Neviem, preco som to urobil. Obnovenie systemu tiez vyzaduje zadanie admin…
Guest1234 27.09.2011 13:06
Guest1234
Pak jsou 2 moznosti: 1. spolupráce s administrátorem domény, který ti odblokuje lokálního administrá…
Jan Fiala 27.09.2011 13:16
Jan Fiala
Najlepsie bude, ked preinstalujem cely system. Tak ci tak, uz rok a pol nebol preinstalovany. Nech s…
Guest1234 27.09.2011 13:20
Guest1234
máš teď pravděpodobně rozjeb... policies - dá se dohledat v registrech [hkcu] nad některými položkam… poslední
lední brtník 27.09.2011 13:33
lední brtník

i kdyby jsi jej zprovoznil, tak pokud se nemylim, budes muset znat i prihlasovaci informace domenoveho admina...

Tady je funkční souhrn možných postupů.

Pokud-li jste ve skupině Administrators je možné spustit Příkazovou řádku v Administrátorském tokenu.
(Existují dva přístupové tokeny Users a Administrators teken.)
Což lze provést takto: start --> cmd (zapsat) --> kliknout na položku cmd.exe pravím tlačétkem myši a vybrat položku "Spustit jako správce" poté zadat do př. řádky NET USER ADMINISTRATOR nové_heslo /active:yes

Druhý spůsob je spustit windowsy v nouzovém režimu a administrátorský účet se zpřístupní. (nelze zaručit, záleží na systému) Musíte znát heslo na "Admina".

připomínky: Konzole pro správu počítače (Start --> tento počítač --> prav. tl. myši --> spravovat) pokud nemáte dostatečná oprávnění (power users,...) horko těžko se v ní pracuje. Má masivní omezení a jaké koli hardwarové či systémové změny se bez admin. tokenu neprovedou.

Totéž platí o command lin(ě). Pokud zkusíte provést změny v users tokenu např. zmiňovaný net user uživatel.... vypíše chybu a zprávu o nedostatečném oprávnění.

Ve Windows 7 Home Premium a nižších edicích se navíc není podporován správcovský modul pro řízení uživ. účtů. Nicméně tento postu funguje prakticky na všech edicích.

(Třetí možností jsou registry, nicméně ty se prakticky pro správu nepoužívají, neboť jsou příliž komplikované a nepřehledné, nemluvě o masivní náročnosti na čas.)

http://www.zive.cz/poradna/prihlaseni-administrato ra-windows-7/sc-20-cq-422198/default.aspx?consulta nswers=1

pripadne jeste:

Ve Windows7 se dostaneš k účtu Administrator opravdu poněkud kostrbatě. Otevři si svůj účet s právem skupiny administrators. Otevři - start - uživatelské účty - změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů - zde stáhni nastavení úplně dolů tj. na nulu, pokud máš OS s odkazem vypnout Řízení uživatelských účtů, tak je vypni. Přejdi do Start - Spustit a zde napiš control userpasswords2 a zmačkni klávesu enter. Otevře se ti nové dialogové okno Uživatelské účty, přepni do upřesnit, zde najdi kolonku Rozšířená správa uživatelských účtů, zde zmačkni tlačítko upřesnit, otevře se ti nové okno Místní uživatelé a skupiny, zde najdeš složku uživatelé, tu otevři. V této složce budeš mít i uživatele s názvem Administrator, ten si dvojklikem otevři, dostaneš se tak do okna vlastnosti. V tomto okně bude zaškrtnuto "účet je zakázán" toto zaškrtnutí zruš, zmačkni tlačítko Použít a potom tlačítko OK. Vystup z okna Místní uživatelé a skupiny do okna uživatelské účty, zde doporučuji na spodku okna zaškrtnout volbu Požadovat stisknutí kláves Ctrl + Alt + Delete, neboť jsi právě otevřel nebezpečný vchod pro trojany a jinou havěť do svého počítače, zmačkni klávesu Použít a potom OK. Restartuj počítač. Po znovuzapnutí se ti objeví účet Administrator, klikni na něho v této chvíli nebude mít heslo. Nastavení plochy nového účtu může i chvíli trvat, záleží na tvém počítači. Po otevření plochy účtu opět vstup do Start - Ovládací panely - Uživatelské účty a zde si v účtu Administrator zadej kvalitní heslo jinak riskuješ, že se ti přes účet Administrator dostane do počítače kdejaký šmejd z internetu, znovu vstup do položky - změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů - natav jej na maximum, je to bezpečnější. Na internet projistotu nikdy nevstupuj z účtu Administrator, ale z jiného, který je ve skupině Standardní uživatel.

Administratorom toho notebooku som ja, je to moj vlastny stroj, nie firemny. Co som urobil: stroj som dal do firemnej domeny, UAC vyziadalo heslo, zadal som... restartoval komp a nasledne som sa prihlasil ako uzivatel v tejto firemnej domene. Skoncil som pracu a chcem notebook z tejto domeny odstranit a nastavit svoje workgroup. Ibaze moj Administrator, ktory pred tym fungoval teraz nefunguje. Vypisuje ze je disablovany... o tomto som nevedel: z domeny se bez znalosti loginu domenoveho administratora nedostanes. (bez reinstalace systemu. Takze jedine preinstalovat?

Ne. Pujdes za spravcem domeny, on se prihlasi jako domenovy admin, povoli ti tveho lokalniho admina a vyradi pocitac z domeny.

Bez znalosti prihlasovacich udaju pro domenoveho admina jsi nemohl pocitac dat do domeny.

Byl nejaky duvod, proc davat pocitac do domeny? Tim jsi aplikoval na svuj pocitac domenova pravidla a on uz nebude jako pred tim.
Jedno reseni by bylo - vratit se pres obnoveni systemu do doby, kdy pocitac v domene jeste nebyl

Najlepsie bude, ked preinstalujem cely system. Tak ci tak, uz rok a pol nebol preinstalovany. Nech sa trochu precisti, zabavim sa na par hodin, kym to dam dokopy. Este jedna otazka. Ak by som aj pocitac odstranil z domeny, co si tym myslel, ze uz nikdy nebude ako pred tym? Aspon som sa naucil zase nieco nove. Nabuduce si uz dam pozor...

máš teď pravděpodobně rozjeb... policies - dá se dohledat v registrech [hkcu]
nad některými položkami teď mohou mít práva jen (nepřítomní) doménoví správci - když není dostupný lokální admin.

za to rychlé zprovoznění locknutého admoša nic nedáš (viz j.fiala), ale sám musíš vidět v jaké kondici ty win jsou.

je to oblíbená blbost firemních uživatelů - vezmou si notebuk z práce domů, a tam ho pro změnu vyhodí z domény - přitom nemají žádný důvod. v práci se pak diví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru