Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zadisablovany admin ucet

i kdyby jsi jej zprovoznil, tak pokud se nemylim, budes muset znat i prihlasovaci informace domenoveho admina...


Tady je funkční souhrn možných postupů.

Pokud-li jste ve skupině Administrators je možné spustit Příkazovou řádku v Administrátorském tokenu.
(Existují dva přístupové tokeny Users a Administrators teken.)
Což lze provést takto: start --> cmd (zapsat) --> kliknout na položku cmd.exe pravím tlačétkem myši a vybrat položku "Spustit jako správce" poté zadat do př. řádky NET USER ADMINISTRATOR nové_heslo /active:yes

Druhý spůsob je spustit windowsy v nouzovém režimu a administrátorský účet se zpřístupní. (nelze zaručit, záleží na systému) Musíte znát heslo na "Admina".

připomínky: Konzole pro správu počítače (Start --> tento počítač --> prav. tl. myši --> spravovat) pokud nemáte dostatečná oprávnění (power users,...) horko těžko se v ní pracuje. Má masivní omezení a jaké koli hardwarové či systémové změny se bez admin. tokenu neprovedou.

Totéž platí o command lin(ě). Pokud zkusíte provést změny v users tokenu např. zmiňovaný net user uživatel.... vypíše chybu a zprávu o nedostatečném oprávnění.

Ve Windows 7 Home Premium a nižších edicích se navíc není podporován správcovský modul pro řízení uživ. účtů. Nicméně tento postu funguje prakticky na všech edicích.

(Třetí možností jsou registry, nicméně ty se prakticky pro správu nepoužívají, neboť jsou příliž komplikované a nepřehledné, nemluvě o masivní náročnosti na čas.)
http://www.zive.cz/poradna/prihlaseni-administrato ra-windows-7/sc-20-cq-422198/default.aspx?consulta nswers=1

pripadne jeste:
Ve Windows7 se dostaneš k účtu Administrator opravdu poněkud kostrbatě. Otevři si svůj účet s právem skupiny administrators. Otevři - start - uživatelské účty - změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů - zde stáhni nastavení úplně dolů tj. na nulu, pokud máš OS s odkazem vypnout Řízení uživatelských účtů, tak je vypni. Přejdi do Start - Spustit a zde napiš control userpasswords2 a zmačkni klávesu enter. Otevře se ti nové dialogové okno Uživatelské účty, přepni do upřesnit, zde najdi kolonku Rozšířená správa uživatelských účtů, zde zmačkni tlačítko upřesnit, otevře se ti nové okno Místní uživatelé a skupiny, zde najdeš složku uživatelé, tu otevři. V této složce budeš mít i uživatele s názvem Administrator, ten si dvojklikem otevři, dostaneš se tak do okna vlastnosti. V tomto okně bude zaškrtnuto "účet je zakázán" toto zaškrtnutí zruš, zmačkni tlačítko Použít a potom tlačítko OK. Vystup z okna Místní uživatelé a skupiny do okna uživatelské účty, zde doporučuji na spodku okna zaškrtnout volbu Požadovat stisknutí kláves Ctrl + Alt + Delete, neboť jsi právě otevřel nebezpečný vchod pro trojany a jinou havěť do svého počítače, zmačkni klávesu Použít a potom OK. Restartuj počítač. Po znovuzapnutí se ti objeví účet Administrator, klikni na něho v této chvíli nebude mít heslo. Nastavení plochy nového účtu může i chvíli trvat, záleží na tvém počítači. Po otevření plochy účtu opět vstup do Start - Ovládací panely - Uživatelské účty a zde si v účtu Administrator zadej kvalitní heslo jinak riskuješ, že se ti přes účet Administrator dostane do počítače kdejaký šmejd z internetu, znovu vstup do položky - změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů - natav jej na maximum, je to bezpečnější. Na internet projistotu nikdy nevstupuj z účtu Administrator, ale z jiného, který je ve skupině Standardní uživatel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny