Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace XP na SATA - ovladač

Verze BIOSu: Opisuji z BIOSU - BIOS Build A163BAMS, Ver1.0A
EC Build 163BEMS1 Ver2.06

Instalace mi skončí v bodě, kdy se po načtení souborů v BIOSu počítač restartuje a jak je u instalace XPček ta modrá plocha jak je vlevo dole ten ukazatel postupu instalace, tak tam.
Ale mám nový problém. Jelikož jsem teď noťas potřeboval funkční, vrátil jsem se k instalaci Vist a k XPčkám bych se vrátil později. Jenže při bootování CD se mi neroztočí mechanika. Bojím se že odešla, jelikož přestala fungovat až po několika pokusech instalace XP, která vždy skončila ,,pádem´´. Mechaniku můžu otevřít, ale CD se vůbec netočí a tudíž nejsem schopnej nainstalovat ani ty pošahaný Visty. Noťas jsem rozebral, abych se podíval na mechaniku, ale žádnou známku fyzického poškození jsem neviděl. Nevím jestli je to přímo v mechanice nebo je to třeba softwarová chyba, ale zkusím se na to ještě podívat.

Jinak při rozebrání notebooku jsem samozřejmě vyndal baterku (která stejně nefunguje) a i baterku na základní desce. po opětovném složení mechanika stále nefungovala, ale změnou prošel BIOS, nevím jak je to možné. Objevila se tam položka Primary IDE Master. Nevím co to znamená, ale po rozkliknutí mám na výběr type Auto, CD/DVD, Not Installed a ARMD. Mimo Type mám ještě PIO Mode a DMA Mode. Abych řekl pravdu, moc se v tom nevyznám, ale Položka Primary IDE Master tu je teď nová. Bohužel pokud nevyřeším problém s mechanikou, nemá smysl se zaobírat věcmi dalšími.

Pokud byste měli někdo nápad jak vyřešit mechaniku, prosím napište. Děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny