Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aplikace se po spusteni chce stale instalovat

Ahoj,
mam tento problem: pracuji s jistou aplikaci (GIS), podotykam, ze je legalni. Nedavno mi zacala delat to, ze po spusteni se objevi hlaska: "Please wait, Windows configure ..." a zacne jakoby instalace te aplkace. Pote co nekolikrat odmacknu "Cancel", tak aplikace korektne nabehne. Stejny problem nastane, pokud ukoncim stavajici projekt v te aplikaci a chci spustit dalsi. Toto zvlastni chovani nastalo patrne po instalaci nejakeho software, bohuzel nejsem schopen rici jakeho. Provedl jsem tedy reinstall. Bylo v poradku az do te doby, kdy jsem nainstaloval Seznam Postaka (predtim to urcite Postak nebyl). Zacalo to delat znovu. Je nejaka moznost zjistit, co ten program na zacatku dela, jake otvira knihovny cico, abych se dopatral priciny tohoto chovani?
Diky predem za rady, M.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
len taka mala otazocka. nepouzivas nejake programy na cistenie registrov, napr. CCleaner a pod.?
IgorK 20.05.2006 11:53
IgorK
Ano, pouzivam jej, ale uz docela dlouho a nikdy jsem s nim nemel potize, takze bych ho asi nevinil.
Mrak 20.05.2006 13:38
Mrak
Uff (Nr.2 :-)) skus ho nepouzivat, ak to jeho "cistenie" nevadilo 100 programom to este neznamena ze…
MM.. 21.05.2006 18:22
MM..
Hm, ono kdyby slo pouze jen o tempy, tak by to bylo ok, ale spousta aplikaci po sobe neuklizi v regi…
Mrak 21.05.2006 19:23
Mrak
Preco ti vadi par zaznamov v registroch? Kolko aplikacii rocne odinstalovavas? Ja priemerne tak jedn…
MM.. 21.05.2006 19:28
MM..
Nesmazane zaznamy v registrech mi vadi, protoze nektere aplikace jsou pak z nich zmatene. Myslim, ze…
Mrak 21.05.2006 19:34
Mrak
V takom pripade by som isiel rucne do HKLM-Software-vyrobcaSW-nazovSW a HKCU-Software-vyrobcaSW-nazo… poslední
MM.. 23.05.2006 11:43
MM..

Hm, ono kdyby slo pouze jen o tempy, tak by to bylo ok, ale spousta aplikaci po sobe neuklizi v registrech a uklizet tam pomoci regedit mi prijde masochismus. Pokud vsak existuje jina cesta, krome reinstallu, rad se poucim.
PS: jak pises hore, ze by bylo lepe pouzivat soft od autoru, kteri umeji programovat - bohuzel tento software je jediny tohoto druhu, takze si moc vybirat nemuzu

Nesmazane zaznamy v registrech mi vadi, protoze nektere aplikace jsou pak z nich zmatene. Myslim, ze se mi to treba stalo u JAVA SDK. Mel jsem nainstalovanou vyssi verzi (1.5.0 cico). Potreboval jsem 1.4.2. V registrech vsak zustaly zaznamy o 1.5.0, ktere matly aplikaci, co potrebovala 1.4.2.

V takom pripade by som isiel rucne do HKLM-Software-vyrobcaSW-nazovSW a HKCU-Software-vyrobcaSW-nazovSW a vyhodil odtial vsetky pozostatky.
Nie je bezne ze clovek prechadza z novsej verzie SW na starsiu, kolkokrat rocne to robis ze sa ti to nechce robit rucne? Nepoznam Java SDK ale IMHO Java SDK by mal byt spetne kompatibilny, neverim ze by si ludia museli instalovat s kazdou aplikaciou aj nejaku staru verziu java SDK :-) Aplikacia ktora s novou nebezi bola mozno chybna, IMHO treba opravit aplikaciu nie instalovat stary SDK

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru