Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router - nastavení

Dobrý den,

mohl by mi tu prosím někdo pomoct s nastavením routeru? Pořídila jsem si Getnet GR 154. Návod jen v angličtině a i když jsem to přeložila, prostě tomu nerozumím. Tady jsem už dříve (ještě před pořízením routeru) dostala radu

"Potřebuješ router. Na "registrovaném počítači" bude nějaká MAC adresa, tu do routeru naklonuješ, nastavíš WAN stranu, na počítačích dáš DHCP. Toť vše."

To je fajn, díky za to, nicméně netuším, kde najdu tu MAC adresu (nějaká je na spodní straně routeru, ale to asi nebude ono..), jak ji "naklonuju" do routeru a jak nastavím WAN stranu??? Co je to vůbec WAN strana? (DHCP nastavit zvládám):)

Jde mi o to, že tomu nepotřebuju nutně rozumnět úplně do detailu. V podstatě mi v tomto případě postačí "mechanický postup", jak to udělat, protože mým záměrem je konečně připojit dva počítače na jednu zásuvku (přes kabely), nemusím být odbornicí v tomto oboru. Původní rada je na mě trošku moc sofistikovaná a až moc zjednodušená. Přesto děkuji za veškeré rady, návody a cokoliv, co mi v tomto, pro mě složitém úkonu, pomůže:)

Makovka

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny