Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podtakovani CPU = nizzsi spotreba ?

Z bodu 2) vyplyva ze by si na to nemal sahat ani nahodou, ptz mas hokej uz aj v tom ze co to je CPU a graficka karta. O co sa snazis? CPU sa podtaktuje sam (cool&quiet) ked neni potrebny, a navyse dnesne CPU maju mnozstvo setriacich stavov takze ak CPu nic nerobi ntak nezere uz skoro nic.
Podtaktovat a menit napatie sa da v BIOSe napr. zbernicami, ale len na hodnty ktore dovoluje doska v BIOSe, a zas plati nesahaj na to ale zapni si v BIOSe cool&quiet ak este neni zapnuty, ked mas XP tak nainstaluj CPU optimizer od AMD, nastav si v ovladacie panely - energia profil vyvazeny alebp prenosny pocitac (u XP) aby sa ti to podtaktovavalo samo.
Ked budes do toho vrtat rucne tak si len rozvrtas automaticke podtaktovavanie ze nebude fungovat vobec a tym padom bude spotreba este vyssia.
Na bod 1) sa neda odpovedat (ked nenapises konkretne o co ti ide) ptz su to veci zavisiace od mnozstva veci a aj od toho co CPU zrovna robi. (P.S> a neda sa na to odpovedat aj z dovodu ze nemozes znizit napatie ak neznizis frekvenciu. Ptz. ked znizis napatie a neznizis frekvenciu tak to fungovat nebude vobec alebo dost nestabilne)
Moja rada znie: NESAHAJ NA TO (ptz tvoj tajny problem sa da urcite riesit aj inym (normalnym) sposobom a nie rucnym vrtanim sa v parametroch CPU)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny