Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemohu se dostat na domácí síť

Ahoj. Nedávno jsem zaznamenal problém, že se nemohu drátově připojit k routeru, respektive v centru síťových připojení to nenalezne naši domácí síť nýbrž veřejnou neznámou síť a pořád a pořád to nějakou hledá. Jakmile jdu do nastavení a přidělím adaptéru pevnou ip např. 10.0.0.3 a upřednostňovaný server dám 10.0.0.138 tak vše funguje jak má. Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače adaptéru a problém přetrvává. Nevíte někdo jak na to aby mi DHCP server to přidělil automaticky, jako tomu bylo předtím?

Předmět Autor Datum
proč nastavuješ pevnou ip do rozsahu dhcp adres, který spravuje router? v té síti musí být bordel.…
lední brtník 28.10.2011 00:06
lední brtník
na základce mám integrovanou sítovku realtek a pomocí utp se připojuji k routeru zyxel. teď nevim př…
pidzejj 28.10.2011 00:38
pidzejj
co popisuješ, takto se mohly chovat visty bez servicepacku. a ještě jedna věc: v tom odkazu uvádím…
lední brtník 28.10.2011 01:03
lední brtník
mám win 7 ultimate 64-bit. to jen tak pro informaci, a druhá věc je že se nejedná o nové připojení,… nový
pidzejj 28.10.2011 01:14
pidzejj
předpokládám že na rozdíl od počtu prodaných krabic má dnes každý w7 ultimate, aby byl in. ostatně v… poslední
lední brtník 28.10.2011 09:39
lední brtník

na základce mám integrovanou sítovku realtek a pomocí utp se připojuji k routeru zyxel. teď nevim přesně model. Když nastavím adresu manuálně, tak centrum sdílení a sítí najde domácí síť a internet funguje normálně, ale když ji nechám přidělovat automaticky (dhcp), jak tomu bylo předtím, tak tu síť adaptér nemůže najít, takže v té tray ikonce sítě dole je takovej ten žlutej vykřičník, zajímá mě, jak docílit toho, aby jsem se zase připojil na net pomocí automaticky přidělené ip

předpokládám že na rozdíl od počtu prodaných krabic má dnes každý w7 ultimate, aby byl in. ostatně vista bez servicepacku by dnes byl přírodní úkaz. asi za tou větou chybí výslovně dopsat "...což je nepravděpodobné".

že něco léta fungovalo je lhostejno, nikdo ti pod ruky nevidí. nepíšeš např. jestli jsi vyměnil síťový kabel za zlomený nebo 4-žilový. a hlavně jsi neuvedl jestli ses konečně podíval na nastavení síťovky.

ve zmíněném odkazu je popsána i automatická konfigurace, i ta by se ti mohla líbit.

od té doby co to fungovalo mohl nějaký domácí samoadmin ty windows přeinstalovat. že pak pořádně nefungují periferie připojené k chipsetu (třeba síťovka) bývá celkem normální. ale jak říkám, pod ruky ti nikdo nevidí.

dej vědět až bude nějaká změna.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru