Předmět Autor Datum
A jaké nejlepší pneumatiky použít na auto? Co čekáš za odpověď na takový dotaz? Pokud to tedy dotaz…
karel 25.05.2006 07:50
karel
Existuji kabely v cenach od par Kc za metr az po stovky Kc/m. Taky plati, ze cim drazsi, tim vetsi d…
Jan Fiala 25.05.2006 09:05
Jan Fiala
Jen doplním existují i kabely za (tisíce Kč/m) To myslím zcela vážně a jsou lidi, kteří je kupují. J…
Flash_Gordon 25.05.2006 23:18
Flash_Gordon
To se mně na takových lidech líbí - jsou ochotni kupovat kabely za tisíce, zdůvodňujíc to jakýmisi n… poslední
Pytlík 26.05.2006 12:58
Pytlík
Kup stíněnou dvojlinku, raději většího průměru - obvykle v obchodech nabízejí dva typy, tlustší a te…
Prasak 25.05.2006 22:59
Prasak
No a chces digital (optiku ci metal?) nebo analog? Co je to za zvukovku? Co je to za zesilovac? Koli…
mif 25.05.2006 23:24
mif

Existuji kabely v cenach od par Kc za metr az po stovky Kc/m. Taky plati, ze cim drazsi, tim vetsi delku si muzes dovolit - dochazi k mensimu utlumu po ceste.
Musis se rozhodnout, jakou kvalitu zvuku ti produkuje zvukova karta a jak kvalitni je zesilovac.

Pokud uvedes podrobnosti o zvukovce, zesilovaci, jakou delku si predstavujes, tak pak se da nejak rozumne odpovedet

To se mně na takových lidech líbí - jsou ochotni kupovat kabely za tisíce, zdůvodňujíc to jakýmisi notně vykonstruovanými důvody a přitom taktně přehlíží zásadní prohřešek, že totiž stínění není a nemá být použito jako zemnící vodič. Jako zemnící vodič má být totiž použit samostatný, co možná masivní vodič, uložený rovněž v tomto stínění a zmiňované stínění má býti spojeno s tímto vodičem pouze a jenom v jednom bodě, nejlépe na straně zdroje signálu. Pokud se použije stínění jako zemnící vodič, tak to vede ke zhoršení odstupu. Pravdou však je, že to zhoršení je většinou poměrně nevelké (a proto je tolerováno a proto se toto zapojení tak rozšířilo - je to přeci jenom levnější), ale u signálů malé úrovně je to dost znát. A pokud je někdo z jakýchsi iluzorních důvodů ochoten vyhodit tisíce za kousek drátu obaleného alobalem, aby dosáhl lepšího odstupu (a přitom mu nevadí rachot ledničky z kuchyně), tak by měl začít tímhle.

Kup stíněnou dvojlinku, raději většího průměru - obvykle v obchodech nabízejí dva typy, tlustší a tenší, mám na mysli bežné elektroobchody. K tomu zlacené konektory - jack, cinch a pokud máš pájku, zbastlíš to doma. Pokud možno odizoluj co nejkratší část kabelu, aby stínění bylo co nejlepší.
Pokud nejseš nějakej extra HiFista (asi ne, jinak by ses tady na tohle neptal), tak to bude vyhovovat na 110% (pokud neuděláš studený spoj). Osobně jsem nepoznal rozdíl mezi takovýmto kabelem a digitálním propojením SPDIF. A to nemám žádnou šunkovou aparaturu za pár korun. Délku mám asi 1,5m.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru