Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem excel vs ruleta

Tohle povídání bych přiřadil třeba k pokru. Ale k ruletě? Tam (je-li to opravdu poctivá ruleta a ne že kulička padne tam, kam chce krupiér či počítač) podle mě není si co pamatovat. Každý hod je nezávislý na všech předchozích hodech, všechna čísla mají pořád stejnou pravděpodobnost zásahu.

Snad jediné, co se dá pamatovat, je zdvojnásobení sázky, kterou je nutno vsadit při prohře na kombinaci 18 políček ve hře (sudé, liché, červené...). Platí to obecně i pro kombinace sázek, pokud tedy hráč tímhle stylem hraje a pokud je dovolený (nevím).

se chovat jako sup. čekat na vhodnou časovou konstalaci
Tohle v ruletě nefunguje. Dejme tomu, že budeš sázet jen na červenou (při prohře zdvojnásobíš sázku) a máš dostatek peněz. Je jedno, zda se sázkama počkáš až do doby, co 5x za sebou padla černá, nebo zda začneš sázek kdykoliv. Jednotlivé hody spolu nijak nesouvisí a to, že se bude červená (0) a černá (1) v nějakém sledu střídat, je stejně pravděpodobné jako samé černé/červené.

1001101
1111111
0000000

Každá z těchto kombinací hodů má stejnou pravděpodobnost, 1:128.

Co chceš v tom počítat?

Jsem v ruletě totální laik, hrál jsem jako děcko jen takovou tu domácí. Mám ale za sebou pár semestrů pravděpodobnosti a statistiky, teorie her a optimálního programování, kde jsme ruletu (princip) taky probírali. Na rozdíl od jiných podobných "problémů" se nedá vypočítat.

--------
Systém zdvojnásobování (popsaný výše), může jakž takž fungovat, pokud si pravděpodobnost moc často nepostaví hlavu (hodem na nulu), pokud má hráč dostatek peněz a začíná na minimálním vkladu a pokud pravidla rulety/kasína neomezují min/max vklad nějakým striktním způsobem.

Začnu-li na koruně a chci-li přežít deset za sebou neúspěšných hodů, potřebuju (2*2^10)-1, to je 2047 korun. Je-li v kasínu minimální vklad třeba desetikoruna a maximální tisícovka, vydrží mi to tak na 7 proher a jsem v háji (mínus 127 korun).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny