Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční úsporný režim

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně nefunkčního úsporného režimu u Windows XP Professional SP3. Inkonka se mi zobrazuje tak jí dám, normálně to usne, ale už se neprobudí. Dám úsporný režim a když chci PC zapnout tak zmáčknu normálně tlačítko na zapnutí PC, počítač začne pracovat, ale nic se jakoby s počítačem nespojí (nerosvítí se klávesnice, myš a monitor nereaguje). Občas to v tomto stavu zůstane, takže pomůže jen restart, ale většinou se PC automaticky hned restartuje. Dříve než jsem formátoval PC, tak to ještě šlo, ale asi jen tak ze 70%, zbytek skončil tak, že pomohl jen restart viz. výše. PC mám v tomto stavu už dlouho, nějak sem se neměl k tomu abych se na to někde poptal.
Jinak někde jsem četl něco o ovladačích, hlavně grafické karty, ale u GK jsem jich skoušel několik a všechno stejné. A ještě jsem četl něco o napětí, ale nikde nebyl žádný postup co a jak.

Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji za každou radu.

Předmět Autor Datum
Nemas zkouset nekolik ale ist na stranky vyrobcu tvojej neznamej zakladnej dosky (ked nevies tak nap…
MM.. 20.11.2011 21:46
MM..
Souhlasim s tebou,, problem bude asi,, grafika a jeji ovladace,mozna bios nebo zdroj,, Tam bych hled…
madzio 20.11.2011 22:05
madzio
Díky za rady. Tím několik ovladaču jsem myslel tak, že jsem samozdřejmě měl vždy aktuální nejnovější…
Vopi 20.11.2011 22:22
Vopi
Je to přetaktovaný ?
MM_tank 21.11.2011 12:13
MM_tank
Takt CPU 2405.01 MHz (originál: 2400 MHz) - řekl bych že ne. Kouknl jsem se po tich ovladačích k de… poslední
Vopi 21.11.2011 17:39
Vopi

Nemas zkouset nekolik ale ist na stranky vyrobcu tvojej neznamej zakladnej dosky (ked nevies tak napr. program everest home ti povie) a si k svojej doske natahat a nainstalovat ovladace pre chipset, sietovku, zvukovku. Ovladace na graficku kartu zo stranok vyrobcu grafiky, aktualnu verziu.

Ked to nepomoze tak problem mozu robit aj ine ovladace (k pridavnym kartam ak mas nejake janeviem PCI TV karty alebo ine veci), aktualizovat aj to. Skus poodpajat vsetko z USB ci to pomoze problem moze byt aj tam v nejakych zariadeniach. Pripadne aj v nejakych dalsich veciach ktore si do tych Win instaloval ktore si instaluju nejake virtualne ovladace apod (virtualne mechaniky). Nakoniec moze byt problem aj v BIOSe zakl.dosky, da sa aktualizovat ale laikom neodporucam ptz ti to potom vobec nemusi nabehnut. Alebo aj v HW (napr. problematicky zdroj ktory nestiha napajat standby vetvu apod).

Lepsie urobis ked si povolis hibernaciu (u XP tusim v ovl.panely - energia) a budes pouzivat hibernaciu a nie usporny rezim (po start-vypnit podrzis shift a objavi sa hibernate)
P.S> a najlepsie je normalne to vypinat a nepouzivat sleep vobec ptz to je bastel jak svina na vsetkych PC.

Díky za rady. Tím několik ovladaču jsem myslel tak, že jsem samozdřejmě měl vždy aktuální nejnovější verzi, kterou mám i ted, ale jelikož to nefungovalo, tak jsem skoušel asi 4 starší verze. Zítra se kouknu po nějakých těch ovladačích k desce, snad něco najdu (je to starší PC). Bios se aktualizovat bojím, to klidně ten úspornej režim oželím.

Takt CPU 2405.01 MHz (originál: 2400 MHz) - řekl bych že ne.

Kouknl jsem se po tich ovladačích k desce, něco mám, zatím jsem neinstaloval, ale je tu zase problém když jsem skusil uspat tou hibernací, tak po probuzení se objevila modrá obrazovka (KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR, 0x00000077) což nevím ani co je, mohlo by to mít nějakou spojitost, vy se v tom určitě vyznáte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru