Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já používám Free GP-Install Configuration Builder. I když není pro instalaci BDE určen, umí modifiko…
Rce 01.06.2006 22:35
Rce
Ja.:-)
msx. 01.06.2006 23:10
msx.
Zhruba takto: Ve File Groups založit skupinu BDE. Do vlastností této skupiny nastav kam se to má ins…
Rce 02.06.2006 01:31
Rce
Ďakujem. V blízkej dobe sa na ten inštalátor pozriem a myslím, že môžem označiť za vyriešené. nový
msx. 02.06.2006 01:57
msx.
Nemáš zaco :-). V podstatě by vyhověl jakýkoliv instalátor, který dovede zapisovat kamkoliv do regis… poslední
Rce 02.06.2006 02:08
Rce

Já používám Free GP-Install Configuration Builder. I když není pro instalaci BDE určen, umí modifikovat registr a nainstalovat cokoliv kamkoliv. To mi ke štěstí postačilo. Má-li někdo zájem, jak lze BDE + vlastní aplikaci nainstalovat, pokusím se to tady popsat.
//Edit: Málem bych zapomněl. Xicht instalátoru (ne návrhové prostředí) je plně slovenský nebo český.

Zhruba takto:
Ve File Groups založit skupinu BDE. Do vlastností této skupiny nastav kam se to má instalovat: '<ProgramFilesDir>\Common Files\Borland Shared\BDE'. Do toho přetáhni všechny soubory z adresáře, kde máš nainstalované BDE. V sekci Registry založ klíč: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Borland\Database Engine a dej mu tyto hodnoty:
CONFIGFILE01 --> [BDE]\IDAPI32.CFG
DLLPath --> [BDE]
Zbytek včetně podklíčů (až do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Borland\Database Engine\Settings\DRIVERS\PARADOX\INIT + TABLE CREATE a dále větev HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Borland\Database Engine\Settings\System s podklíči) (stačí jen pro použité drivery) opiš z téhož místa z tvých registrů. Není toho moc. To k nainstalování a plné funkčnosti BDE na cílovém počítači stačí. Pozor, není obrněno, jestli už BDE na počítači bylo nainstalováno jinde, nainstaluje se to do C:\Program Files\Common Files\Borland Shared\Bde ale není to na závadu, toto BDE bude funkční a holt původní bude k ničemu :-). Můžeš to částečně vylepšit tím, aby ve variantě CUSTOM uživatel mohl BDE z instalace vynechat.

Nemáš zaco :-). V podstatě by vyhověl jakýkoliv instalátor, který dovede zapisovat kamkoliv do registru a nainstalovat skupinu souborů na určité místo. Docela dlouho jsem takový instalák hledal, až jsem objevil tento a vyhovuje mi. Podobným způsobem můžeš nainstalovat i Run Time podporu Delphi (balíčky *.BPL do Windows\System32).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru