Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ako je to s konfiguráciou USB?

Mám počítač a na ňom pripojenú tlačiareň cez USB. Zástrčiek USB mám štyri na tomto PC. Keď na tomto PC prehodím kábel do susednej zástrčky(alebo do hocijakej inej), tak tlačiareň nejde. Kamarát má skener, ten keď ho prehodí týmto spôsobom tak funguje aj v susednej zástrčke. Ako je to možné? U priateľky to funguje s digitálnym foťákom tak ako mne, čiže foťak ide len v zásuvke v ktorej bol nainštalovaný. Som z toho jasný.:-/

Předmět Autor Datum
co znamená, že nefunguje? Objeví se ve správci zařízení nové neznámé zařízení? (Pokud ano, tak je t…
touchwood 30.05.2006 21:07
touchwood
Je to tak,že sa nájde nové zariadenie a ponúkne sa mi inštalácia.Po nainštalovaní to ide. Ale čo mi…
kex 30.05.2006 21:20
kex
To je normalne, ak to strcis do inej USB zastrcky tak je to pre Win nove zariadenie (pretoze je umie…
MM.. 30.05.2006 21:31
MM..
přesně tak. Navíc MM opomněl jednu možnost, a to tu, že tvůj kamarád přehazuje mezi porty jednoho řa…
touchwood 30.05.2006 21:35
touchwood
len taka mala otazka , aky mas OS ?
boby 30.05.2006 21:41
boby
Win XP SP2, aj kamoš.
kex 30.05.2006 21:44
kex
Vďaka, hlavne som sa dozvedel, že je to normálne a nemám zlý počítač.;-) poslední
kex 30.05.2006 21:53
kex

co znamená, že nefunguje?

Objeví se ve správci zařízení nové neznámé zařízení? (Pokud ano, tak je to OK a jen stačí zvolit driver). Pokud se nové neznámé zařízení neobjeví, je něco špatně. Buď jsou ty porty odpálené (pak by ale nefungovaly vůbec), nebo je někde chyba v systému (ale to je tak nepravděpodobné, že to zmiňuju jen pro úplnost).

Je to tak,že sa nájde nové zariadenie a ponúkne sa mi inštalácia.Po nainštalovaní to ide. Ale čo mi nejde do palice je to, že kamarát prehodí kábel a skener ide aj bez inštalácie(ovšem inštaloval ho len raz v jednej USB zástrčke a v druhej funguje akosi automaticky). Máme rozdielne čipsety na doske(ja mám iba USB 1.1), ale to tým asi nebude, že?

edit: u mňa zástrčky idú všetky, len po prehodení to tam zakaždým treba nanovo inštalovať

To je normalne, ak to strcis do inej USB zastrcky tak je to pre Win nove zariadenie (pretoze je umiestnene v hierarchii bridgov-zariadeni inde ako bolo predtym). Mozno to je rozne v niektorej verzii Win resp. servicepacku ale nemyslim.
Skor to bude zavisiet od toho ako je robeny ovladac k tomu-ktoremu zariadeniu, IMHO ak instalator ovladaca (u toho tvojho kamarata) umiestnil prislusny .inf subor aj do adresara Windows\inf, tak si ovladac Win najdu sami (on sa instaluje ale nevidis to).

přesně tak. Navíc MM opomněl jednu možnost, a to tu, že tvůj kamarád přehazuje mezi porty jednoho řadiče (tj. má např. 2 porty, ale oba jsou "hub" - jsou připojeny k jednomu kořenovému řadiči.

jinak typicky "problém s ovladači" mají tzv. složená zařízení, tj. např. MFP (tisk-scan-kopírka), nebo fotoaparáty, které umí naráz mass storage a TWAIN.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru