Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prepatovka APC - odisla polovica zasuviek na vypinac

Rano po beznom zapnuti vypinacom prepatovka zablikala, zaprastala a polovica zasuviek nefunguje. Predtym obcas zrusila poistky, v priemere asi raz za 2 mesiace, v poslednej dobe ani raz, vtedy ale vzdy po nahodeni poistiek vsetko fungovalo.

PC, aj ine zariadenia po zapojeni na predlzovacku funguju bez problemov, tie to teda sposobovat nemozu, skusal som vsetky zastrcky vybrat a aj tak sa neda zapnut.

Skusal som ju este niekolkokrat zapnut, 2x z toho zablikala rovnako ako prvykrat, aj monitor na chvilu zasvietil (LED), ale nic viac. Druha polovica zasuviek "always on" ktore nie su prepojene s vypinacom stale funguje. Kontroloval som aj poistku na prepatovke, ta je OK, vlastne by neslo nic ak by nebola.

APC SurgeArrest Performance PF8VNT3-FR - po zaruke, co s tym? :-(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak po zvazeni kladov a zaporov som sa rozhodol predsa pre prepatovu ochranu, mam len niekolko otazo…
Dreamer 15.12.2011 14:46
Dreamer
Doplnenie, zapacili za mi prepatovky Belkin, aj ked uz neverim nikomu, takato zaruka ma presvedci, a… nový
Dreamer 16.12.2011 00:18
Dreamer
Radsej ako vymyslat prepetovky si daj spravit reviziu siloveho rozvodu. Ak byvas v bytovke, tak je n… nový
KiloViktor 16.12.2011 00:44
KiloViktor
LAN staci chranit na vstupe zvonku (kabel ktorz ide niekde z miesta mimo budovu apod). Medzi tvojimi… poslední
MM.. 16.12.2011 02:46
MM..

Tak po zvazeni kladov a zaporov som sa rozhodol predsa pre prepatovu ochranu, mam len niekolko otazok:

1. Ak mam ochranu pre LAN na prepatovke pred routrom, od neho ide dlhy kabel k dalsiemu PC, je nutna dalsia ochrana LAN aj tam? Pretoze prepatovky bez LAN su ovela lacnejsie.

2. Maju niektore prepatovky dozivotnu zaruku - funkcnu? Myslim ze Belkin mal.

3. Ake znacky okrem APC odporucate?

Poziadavky vlastne min. 6, idealne 8 a viac zasuviek, podla moznosti min. 4 na vypinac, ostatne "always on", prip. ak je mozne pouzit rozdvojky tak to nie je nutne.

Dakujem.

Doplnenie, zapacili za mi prepatovky Belkin, aj ked uz neverim nikomu, takato zaruka ma presvedci, ak je mozne ju uplatnit aj na Slovansku, citujem z popisu jednej prepatovky Belkin:

"Záruka na pripojené zariadenia:

Spoločnosť Belkin opraví alebo nahradí akékoľvek poškodené zariadenia v dôsledku prepätia, prúdovej špičky alebo úderu bleskom, pokiaľ bolo správne pripojené do prepäťovej ochrany Belkin SurgeMaster, až do maximálnej hodnoty uvedenej na prednej strane balenia.

Doživotná záruka na výrobok:

Spoločnosť Belkin bezplatne vymení akékoľvek zariadenie SurgeMaster, ktoré je pokazené, alebo prestane fungovať po ochrane vašich elektronických zariadení."

Prosim este okrem tejto otazky - teda ci tieto zaruky platia aj u nas, ci sa treba registrovat a pod. o odpoved na moju prvu otazku v predchadzajucom prispevku. Dakujem.

Edit:

Zuzil som vyber a tym aj otazky:

1. Ak mam ochranu pre LAN na prepatovke pred routrom, od neho ide dlhy kabel k dalsiemu PC, je nutna dalsia ochrana LAN aj tam?

4. Odporucate skor dratovy alebo bezdratovy vypinac? Ten klasicky sa pokazil na APC prepatovke, takze mozno je bezdratovy ovladac riesenim, mal by vypnut zariadenia uplne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru