Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TinyXP Beast Edition 06.06.06

Abych se přiznal, nechápu dost dobře skutečný racionální význam takovýchto balíků typu tinyxp a jim podobných. Já mám jedny testovací XP - standardní instalaci pod MS Virtual Serverem. Jsou připojené do domény, potřebuj tedy služby typu IPSEC, Netlogon atd., je to plná instalace, pouze jsem vypnul služby co se nepoužívají. Mám tam Internet Explorer, bez kterého by půlka systému typu offline synchronizace, WSH, Microsoft Management Console a mnoho dalších nefungovala.
Zabírá to momentálně 100 MB RAM, dedikovaných je 128MB, je spuštěných pět komandlajn, Outlook 2003 a dvě instance Exploreru. Jsem přihlášen přes RDP, takže dokonce i Terminal Services běží.

Porovnejte si to s tím, s čím se patláte s balíky typu tinyxp, nlite, xplite - vyhodíte půlku systému, nic tam pak nefunguje a odvážil bych se tvrdit že výkonnost je totožná. Jediný rozdíl je v zabrané diskové kapacitě, ale to už v dnešní době snad nehraje roli...

PS. Ne, skutečně tam nemám Firefox a Thunderbird, obé bugový software který je schopen jen tak z nudy zabrat stovky MB ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny