Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
???
msx. 08.06.2006 13:40
msx.
TinyXP je specialne upravena instalacka XPPro optimalizovana na vykon a co nejmensi naroky na syst.…
Ynd0r 08.06.2006 15:13
Ynd0r
Abych se přiznal, nechápu dost dobře skutečný racionální význam takovýchto balíků typu tinyxp a jim… poslední
Vladimir 23.08.2006 12:24
Vladimir

TinyXP je specialne upravena instalacka XPPro optimalizovana na vykon a co nejmensi naroky na syst. prostredky - idealni pro hry a browsovani, nebo na spusteni pod wmware kdyz mate malo pameti.
Cely system zabira v pameti jenom 42MB, na disku vezme celkem 322MB (adresar windows + program files + documents and settings), po instalaci bezi 13 procesu, instaluje se cca 7 minut. Obsahuje SP2 a vsechny (potrebne) patche/updaty, FireFox a ThunderBird. Zhruba kazdy druhy mesic je nova verze, tahle je ted nejnovejsi.

Abych se přiznal, nechápu dost dobře skutečný racionální význam takovýchto balíků typu tinyxp a jim podobných. Já mám jedny testovací XP - standardní instalaci pod MS Virtual Serverem. Jsou připojené do domény, potřebuj tedy služby typu IPSEC, Netlogon atd., je to plná instalace, pouze jsem vypnul služby co se nepoužívají. Mám tam Internet Explorer, bez kterého by půlka systému typu offline synchronizace, WSH, Microsoft Management Console a mnoho dalších nefungovala.
Zabírá to momentálně 100 MB RAM, dedikovaných je 128MB, je spuštěných pět komandlajn, Outlook 2003 a dvě instance Exploreru. Jsem přihlášen přes RDP, takže dokonce i Terminal Services běží.

Porovnejte si to s tím, s čím se patláte s balíky typu tinyxp, nlite, xplite - vyhodíte půlku systému, nic tam pak nefunguje a odvážil bych se tvrdit že výkonnost je totožná. Jediný rozdíl je v zabrané diskové kapacitě, ale to už v dnešní době snad nehraje roli...

PS. Ne, skutečně tam nemám Firefox a Thunderbird, obé bugový software který je schopen jen tak z nudy zabrat stovky MB ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru