Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kvíz - poznejte verzi Windows

Tak a řešení jsou tu :-)

1. jsou Windows 95 a Windows 98, které mají jako poslední drivery pro monochrome :-) Starší verze Windows to nemohou být, protože v těch se nedalo z ovládacího panelu nastavovat rozlišení.

2. je Windows NT 4.0 Terminal Server Edition. Ikona "Windows NT Security" slouží k "stisku" kláves Ctrl-Alt-Del v prostředí terminálového klienta.

3. mohou být pouze Windows NT 3.51, ne snad že by ovládací panel International v 3.11 nebyl, ale nebyl tam hlavně panel "System" - NT již neběžely nad DOSem. A že to nejsou NT 3.1 nebo 3.5 určuje instalovaný Real Player...

4. Je Internet Explorer dodávaný s Windows 95OSR, který ukazoval verzi Windows (Windows 4.x = Windows 9x) namísto své vlastní (verze IE 4.40 nikdy neexistovala :-))

5. je Program Manager spuštěný ve Windows 98 - mohou to být pouze ony, dvojbarevný pruh okna

6. je ikona Internet Exploreru 4.0 Beta, který měl již Active Desktop, ale ještě neměl ikonu "modré É". Našli bychom ji v betách Windows 95OSR2(Nashville), Windows 98(Memphis), Windows 2000 (NT 5.0)

7. může být jen Windows Whistler Server, beta neuskutečněné serverové verze XP, který ještě obsahoval IE 5.5 (v XP již je 6.0)

8. jsou Windows NT 3.51 s updated shellem dodávaným s MSDN CD - "Windows Shell Preview". Proto je nápis v menu "Windows NT Explorer", šlo pouze o předvedení nového shellu, ne nový OS.

9. je z Windows 2000 beta

takže zpětně na to koukám že to byl hlavně IE kvíz :-D

všem gratuluji za správné odpovědi, a příště se těšte na kvíz pro změnu OS s textovým rozhraním, bude těžší ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny