Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s instalací

Nazdárek, mám dotaz ohledně instalace. Od kolegy jsem dostal starší počítač s tím, že je strašně pomalej a on tomu nerozumí a co že s tím jde dělat.
Jelikož má originální Win XP HP, tak jsem mu navrhl, že to přeinstalujeme "měl je 3 roky a start trval cca 15 min". Všechno jsem zazálohoval a přeinstaloval a pak to začalo. Instalace win xp bez problémů, ale jak jsem začal instalovat ovladače a programy, tak to zamrzalo a někdy se to už nerozeběhlo.
Zrestartoval jsem ho a naskočila hláška, že nejde načíst windows a že cybí hal.dll. Oprava přes cd nepomohla. Tak jsem to znova přeinstaloval a při stahování aktualizací to udělalo zase a prosichr chyběl soubor drvmain.sdb a zase to nejde spustit. Na potřetí se to nějak povedlo a tak jsem to vrátil a kolega teď volal, že mu se mu to při stahování aktualizací zaseklo a asi hodinu to nic nedělalo, tak to restartoval a ono to zase nechce naběhnout a zase to píše že něco chybí.
Už jsem z toho nešťastnej a nevím čím to může být? Nemám PC doma, tak nenapíšu ani co má všechno ve vnitř, ale v pondělí to pojedu asi znova přeinstalovat, pokud nebudete někdo vědět čím to je.
Za každou radu díky.

Předmět Autor Datum
Paměti jsou otestovány? Disk je OK? Teploty OK?
touchwood 23.12.2011 22:30
touchwood
Je pravda, že tam byl prach, tak za tři roky a procesor nebyl skoro vidět. Deska byla taky potažená…
Honza H. 24.12.2011 10:29
Honza H.
Cokoliv pod kytkama. Zdroj, deska, disk, paměti, chlazení. Tipuju zdroj.
mif 23.12.2011 22:35
mif
chybí hal.dll instalační médium jsi vzal kde? to je odněkud přenesená/ukradená instalace?
lední brtník 24.12.2011 13:23
lední brtník
Instalační CD je jeho originální win xp hp s licenčním číslem. Ale nevím kam tenhle dotaz vede. Vždy…
Honza H. 24.12.2011 16:27
Honza H.
Už si vážně nevím rady. Tak to vypadalo na ten HDD, dal jsem tam jinej a 3 dny to šlapalo v pohodě a… poslední
Honza H. 30.12.2011 20:13
Honza H.

Je pravda, že tam byl prach, tak za tři roky a procesor nebyl skoro vidět. Deska byla taky potažená vrstou prachu. Všechno jsem vyčistil, ale nic jsem netesloval. Měl jsem na to jenom jeden den, že na to spěchal.
V pondělí jedu k němu, tak jsem zvědavej co to bude dělat po další instalaci. Potom to i otestuju.
Zatím díky za rady.

Instalační CD je jeho originální win xp hp s licenčním číslem. Ale nevím kam tenhle dotaz vede. Vždyť jsem psal, že instalace proběhla vždy korektně, ale problém nastal po instalaci programů, nebo při stahování aktualizací a pokaždé, když to přestalo fungovat, tak tomu chyběl, nebo byl poškození jiný soubor.

Už si vážně nevím rady. Tak to vypadalo na ten HDD, dal jsem tam jinej a 3 dny to šlapalo v pohodě a dneska se to zase zaseklo a nic to nedělalo. Tak restart a už zase. Sice nechybí žádný soubor, ale naběhne klasická obrazovka, že systém win, byl nestandartně vypnut a jeko ho chci nastartovat. Stav nouze, poslední známá konfigurace, prostě klasika, ale když dám jakoukoliv možnost, tak se to zrestartuje a jede to od znova. Je docela zajímavé, že když jsem ctěl udělat nějakou diagnostiku, tak to nešlo spustit z cd, ale musel jem to hodit na fleshku a pak testovat. Asi to vezmu a hodím to z okna. Budu vděčnej za každej postřeh co Vás napadne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru