Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android do telefonu se Symbianem

Veľkou chybou Nokie bolo to, že Symbian dávala na slabý HW s tým, že veď Symbianu to stačí. Aplikácie sú čoraz nenažranejšie a nedostatok pamäte a výkonu sa prejavuje často. Ale asi to bude aj tým, že mám skúsenosti s "až" dvojročným telefónom (N97 mini).

Teraz už je Symbian v podstate mŕtvy OS a nový telefón by som so Symbianom určite nekupoval. Symbian na starých nedotykových telefónoch bol fajn, ale UI na dotykových má S60v5 dosť chabé (ešteže existuje SPB Mobile Shell). Vadí mi napríklad neustály nedostatok RAM, nemožnosť nastavenia predvolených aplikácií (resp. je tam možnosť nastavenia, ale na výber tam nič nemám), neprehľadný e-mailový klient (nepoužiteľný vstavaný nahradili aktualizáciou výbornou verziou, ktorú nasledujúcou aktualizáciou nahradili ďalšou podpriemernou verziou). Symbian^3 je na tom asi lepšie, ale po skúsenostiach s S60v5 by som šiel radšej do Androidu, kde je aspoň nádej, že to bude lepšie.

Na Androidoch je Sygic navigácia, ktorá je porovnateľná s tou od Nokie. Mám pocit, že porovnávaš najlacnejšie androidy s najdrahšími symbianmi. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny