Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Loss packet Telefonica O2

Ne, MTU se nastavuje až nad PPP tunelem, tedy daleko předaleko od samotné DSL technologie (i když ji spravují rovněž oni). Nalezení MTU, které "vyhovuje" chybové lince je samozřejmě problematické - linky nejsou "stabilní", jejich parametry se v čase mění.

Já bych to nehrál na nějaké pingy, ale na stabilitu, prostě tvrď, že ti to padá a chvílemi se to nedá používat (internet není jen web, tudíž jejich argument, že webové stránky fungují je zcela lichý).

Osobně bych se snažil dostat k sobě technika aby prošel celou trasu a zkontroloval bezchybnost linky (z mého pohledu ta linka vykazuje právě vysokou proměnlivost kvality, protože běžně si DSLAM a DSL router "domluví" frekvenční pásma, která komunikačně fungují a ty zarušená nepoužívají - z toho plyne závěr, že dříve vyjednané funkční kanály se stávají nespolehlivými. A z toho lze vyvodit, že někde "po cestě" bude nejspíše nějaký drát špatně naražený v dranžíráku (krone pásek) a bude tak nedokonale propojený, čímž se může dít to, co vidíš na svém připojení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny