Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Loss packet Telefonica O2

Problém
Dobrý den, během posledních 2 měsíců jsem zpozoroval problém s internetem v mém osobním PC. Během hraní mi vzroste ping až na 160 ms na 2-3 sekundy. Tento jev je 1x za cca 2 min. Během hraní jsem zároveň na Mumble a kamarádi mě v tu chvíli slyší datově zkresleně, moje řeč trhá nebo vůbec není slyšet celá věta ( jen začátek a konec ). Jev vysokého pingu mám ve všech online hrách. Battlefield3, CoD, Team Fortress 2. Jev je i bez spuštěného Mumble. Pokud nehraji a jsem na nějaké internetové stránce ( jedno jaké ) někdy mi napíše že stránka nebyla načtena. Znovu načtu a stránka se zobrazí v pořádku. Zkoušel jsem přes cmd příkaz ping na svou ip a beze ztráty. Pokud ale pustím Ping Tester, mám ztrátu 4-5 % na seznam.cz i google.com. V logu Mumble komunikátoru mi to také ukazuje ztrátu packetů při komunikaci. Volal jsem na O2 a tam se mnou zkoušeli tracert, ping 192.xxx.x.x atd. Vše v pořádku.

Zařízení:
Osobní PC, které je připojeno kabelem = přípojka ADSL jde do přepěťové ochrany BELKIN Extreme přes Wifi modem router TP-LINK TD-W8901GB. Internet mám připojený do pc přes kabel, Wifi užívám jen na mobil a to jen někdy ( na mobilu nemám permanentně zaplé wifi ). Wifi je zaheslované. Z TP linku ještě vedu kabel k rodičům na jejich pc.

Windows 7, 64 bit, antivir Microsoft Security Essentials.


Testy
Zkoušel jsem vyměnit síťové kabely mezi zástrčkou a modemem = stále stejný loss packet. Připojil jsem se přes wifi jiným netbookem Asus a zkoušel Ping Tester = stále stejný Loss Packet 4-5 %

Info
Přibližně před 2 měsíci u nás uhodil blesk ( uhodilo někde do ústředí O2 a přes ADSL přípojku vjelo do baráku = odpálilo mi modem a rodičům zdroj = koupil jsem proto přepěťovou ochranu a nový modem TP-LINK TD-W8901GB ). Netuším ale, zda nynější loss packet je tím bleskem způsoben.

Snažil jsem se to co nejvíce popsat, aby jste měli z čeho vycházet. Budu vděčný za každou rozumnou radu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny