Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vetrani na PIII

Mam doma pocitac s procesorem PIII 1GHz a hrozne mi na nem hluci ventilator. Je to socket 370 a na ten se uz dnes vetracky sehnat nedaji. Teplota na procesoru je bezne okolo 30 stupnu. Jinak v case Eurocase ML5470 je docela dost prostoru a vzadu je mozno dat jeden pridavny vetracek, tak me napadlo snizit otacky u toho vetraku na procesoru a dozadu dat jeste jeden nejaky tichy.

Jak by jste to resili ?

Jinak vetrak na procesoru jsem od prachu ocistil, ale je to plastovej boxovanej, takze nic moc a holt uz je vyjetej.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Diky vsem. Zdroj mam Chieftec 360W, ma maly vetracek vzadu, takze moznost chladit procesor vetracke…
Redmarx N 14.06.2006 14:18
Redmarx N
Záleží jaký máš to cpu. Přesně jak píšeš 800mhz byl malý čtvereček cca 1x1cm a chladiče na amd tam š…
MM_tank 14.06.2006 17:35
MM_tank
Dik. Udelam to tak. Koupim vetrak a bud se mi podari odstrihnout od plastu ten boxovanej a ten nov… poslední
Redmarx N 15.06.2006 12:54
Redmarx N

Diky vsem.

Zdroj mam Chieftec 360W, ma maly vetracek vzadu, takze moznost chladit procesor vetrackem od zdroje je pase.

Zbyvaji tedy dve moznosti :

Bud koupit na czechcomputeru vetrak i s pasivem na socket A (vetsinou maji napsano, ze jsou i na PIII), tady ale mam problem, protoze PIII desek jsem skladal vic a vim, ze treba PIII 800 mel jinej boxovanej chladic nez PIII 1GHz a jinej nez Celeron 1,3 Tualatin. Vzajemne se to tam proste nedalo zasadit. A ted je otazka, jestli tam ten co koupim nasadit pujde. Nehlede na to, ze musim odendat pasiv, a to znamena setrit pastu a na novej pasiv ji zase napatlat.

Takze bych spis videl, ze bych sundal ventilator z pasivu a bud tam nejakym zpusobem pripevnil nejakej vetracek (nevim jak ?) anebo dozadu na case dal 80mm vetrak a koupil nebo udelal nejakou trubku, kterou bych vedl od pasivu k vetracku na skrini (nezvysim tim teplotu na procesoru ?)

Co si teda o tom myslite. Jak to udelat ?

Záleží jaký máš to cpu. Přesně jak píšeš 800mhz byl malý čtvereček cca 1x1cm a chladiče na amd tam šli nasadit. Potom intel začal dělat cpu s kovovým ochranným pouzdrem na jádře cca 2,5x 2,5cm a tam chladič od amd nedáš, nesedí výška urveš packy na desce /osobně vyzkoušeno-pak jsem ten chladič přilepil k cpu natvrdo:-D -sice to cpu pak něšlo vyndat protože chladič překryl páčku8-)/. Pokud je to ta druhá možnost tak bych oddělal ventilátor z chladiče a vyřízl do horního plastu díru na ventilátor 4x4cm a ten tam připevnil. Nebo oddělat ten plast úplně a třeba samořeznýma šroubama do těla chladiče /mezi žebra/ uchytit nový ventilátor /je to čtverec a v rozích má díry/ Chce si to prohlédnout jak přesně by to bylo nejlepší - z hlavy nevím. Teplotu cpu bych do 60stupňů neřešil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru