Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpojování wi-fi na mobilu

už to tu píšu potřetí. zkusím pomalu:
- abys to nemusel furt přehazovat, měl by být notebuk nastaven na dhcp, ne ip ručně.
- jestli chceš mít doma kvůli zapamatování statické adresy, nesmí se statické adresy motat do dhcp rozsahu. vyhraď na routeru dhcp rozsah mimo statické adresy.
- když se nechceš doma dřít s nastavováním adres, a přitom chceš aby byly pevně přiřazené, musíš na routeru nastavit pod dhcp statické přiřazení podle mac adres.
- jestli ti nefunguje korektně přiřazování dhcp, ale zas nechceš kvůli přenášení jinde přepisovat statické adresy, můžeš zvolit 'alternativní konfiguraci', viz google. na první záložce necháš dhcp, na druhé vypíšeš statické nastavení, a na routeru pak dhcp vypneš. funguje to tak: když pc nenajde v síti dhcp server, použije alternativní nastavení. kdežto na návštěvě se chytí na dhcp*.
- v různých sítích můžeš taky používat sw přepínač ip adres (statické / dhcp / duální / více síťovek). já používám www.netsetman.com

*) takto to funguje s wifi, když používáš windowsí připojení přes jejich bezdrátové sítě (bez nesmyslné čínské připojovací utility pro wifi). ve windows musí běžet služba wzcsvc pro automatickou konfiguraci bezdrátové sítě. i když si nastavíš wifi na statickou ip, v jiné síti se připojí přes dhcp.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny