Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zapojení nového routeru

Zdravim
Koupil jsem si novej router a doma mám už jeden "router" od poskytovatele internetu, jeden vlastní router D-link 524 a na druhej konec bytu jsem natáhnul kabel a chci tam zapojit router Tenda W307Rv4.0 Chtěl bych to zapojit tak jak je to na obrázku schéma1.
Od poskytovatele mám dynamickou IP adresu.
Když jsem to zapojil tak jak je to na obrázku schema2 (ze zdi do routeru od poskytovatele-z toho do routeru Tenda-z routeru Tenda do stolního PC-do pc jsem dal CD s wizardem na instalaci, vybral možnost Dynamic IP, nechal Deafaultni MAC adresu, nastavil jen název wifi, šifrování atd.) tak všechno šlo jak mělo, ale router jsem měl zapojenej samozřejmě v obýváku a ne na druhý straně bytu. Když jsem to zapojil jako na schema1, tak mi sice šel internet na stolnim pc(tam to jelo z routeru D-link524), ale na druhý straně bytu, kde sem zapojil router Tenda mi internet nešel. Wifi vysílala,ale ten router nebyl připojenej k internetu.
Když jsem to potom zapojil jako na schema3 a zapnul wizarda,aby se ten router Tenda nastavil v tom zapojení i s tim routerem D-link a nastavim ve wizardu Dynamic IP, tak se to nepřipojí...Na výběr mám možnost připojení PPPoE, Dynamic IP, Static IP, L2TP, PPTP.

Problém bude určitě v nastavení routeru Tenda, ale nemůžu přijít na to, jak to mám nastavit. Mám na tom routeru Tenda nastavit statickou IP, nebo je problém v MAC adrese? Určitě někde dělám chybu, ale nevim kde...

Ve zkratce jde o to, že potřebuju do sítě, kde už je jeden router(D-link 524) potřebuju přidat druhej router (Tenda), do jehož Wan zdířky půjde kabel z Lan zdířky D-linku.

V příloze je ještě nastavení routeru D-link a ten obrázek tenda mi vyjede, když dám nastavit static IP...

Můžete mi někdo prosím poradit?

Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny